Fotografija: U akciji je sudjelovalo 1200 volontera/Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar
U akciji je sudjelovalo 1200 volontera/Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar

Solidarnost na djelu: "357 učenika slabijeg imovinskog stanja dobilo školski pribor i novu obuću"

Oko 1200 učenika – volontera na terenu je prikupilo 10.257,06 eura. Humanošću se istaknula IV. osnovna škola Bjelovar i Dječji vrtić CicibanBJELOVAR – Završila je ovogodišnja, 51. po redu akcija Solidarnost na djelu koju je uspješno provelo Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar. Kao i ranijih godina, akcija se provodila na području grada Bjelovara i osam općina: Kapele, Nove Rače, Rovišća, Severina, Šandrovca, Velike Pisanice, Velikog Trojstva i Zrinskog Topolovca.

11 škola i 8 vrtića

- Solidarnost na djelu je tradicionalna sabirna akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva namijenjena za najsiromašnije građane, pojasnili su iz bjelovarskog Crvenog križa i dodali kako su u akciji sudjelovale dvije srednje škole, devet osnovnih škola i osam dječjih vrtića

- Akcija je potvrdila humanost, zajedništvo i solidarnost, jer je u njezinoj pripremi i provođenju uz djelatnike bjelovarskog Crvenog križa sudjelovalo oko 1200 učenika – volontera. Ukupno je prikupljeno 10.257,06 eura. Posebno bi istaknula IV. osnovnu školu koja je prikupila najviše od svih škola i to 2.568,14 eura, kao i Dječji vrtić Ciciban koji je prikupio 326,00 eura, kaže Vida Malek, ravnateljica bjelovarskog Crvenog križa.

Pomoć potrebitoj djeci

Sva prikupljena novčana sredstva u Akciji Odlukom Odbora GDCK Bjelovar, utrošit će se u program „Pomoć u školskom priboru i novoj obući, gdje je potpomognuto 357 učenika slabijeg imovinskog stanja.

-Na kraju ove Akcije želimo se od srca zahvaliti svima koji su dali doprinos uspješnosti Akcije, građanima koji su donirali i učenicima – volonterima koji su se uključili u prikupljanje novčanih sredstva, kažu iz Crvenog križa.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!