Fotografija: Gradsko društvo Crvenog križa poziva sve građane koji mogu i žele da podrže akciju i na taj način daju svoj doprinos u brizi za brojne ljude koji žive u siromaštvu/Foto: Martina Čapo
Gradsko društvo Crvenog križa poziva sve građane koji mogu i žele da podrže akciju i na taj način daju svoj doprinos u brizi za brojne ljude koji žive u siromaštvu/Foto: Martina Čapo

SOLIDARNOST NA DJELU 1000 djece obići će više tisuća adresa na području Bjelovara i okolnih općina

Učenici – volonteri bit će označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa i tako će ih građani moći prepoznati. Svaki građanin koji će donirati novce dobit će protuvrijednost u bonovima, a bonovi su od 1 euroU četvrtak, 12. listopada 2023. godine u Republici Hrvatskoj se po 51. puta provodi najveća sabirana akcija „Solidarnost na djelu 2023.“ Akcija se provodi pod motom „NE DVOJI, ZA DRUGOG IZDVOJI“.  

U Akciju se uključilo i Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar, a provodit će se između 8 i 18 sati, na području Grada Bjelovara i općina: Kapele, Nove Rače, Rovišća, Severina, Šandrovca, Velike Pisanice, Velikog Trojstva i Zrinskog Topolovca.

Oznake na majicama

- U Akciji sudjeluje oko 1000 učenika – volontera, u oko 130 ekipa iz 9 osnovnih škola, te se planira da će obići nekoliko tisuća adresa. Učenici – volonteri bit će označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa koje će imati na svojim majicama i tako će ih građani moći prepoznati. U Akciji se prikupljaju novčana sredstva, a svaki građanin koji će donirati novce dobit će protuvrijednost u bonovima, a bonovi su od 1 euro. Ove godine, kao i prijašnjih godina ne prikuplja se rabljena odjeća i obuća, a svi oni građani koji ju žele donirati mogu ju dovesti u Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar, u Ulici 108. puka 1, svaki radni dan od 7 do 15 sati, ili na sam dan Akcije od 7 do 19 sati. U Akciji sudjeluju i djeca dječjih vrtića na način da se u vrtićima prikupljaju novčana sredstva, pojašnjavaju iz Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar.

- Za ovu Akciju otvorili smo i poseban žiro račun, te pozivamo sve zainteresirane koji žele doprinijeti da uplate novčane sredstva do 30. studenog na broj IBAN: HR9424020061500133988.

Poticanje na solidarnost

Sva prikupljena novčana sredstva u Akciji utrošit će se u naš program „Pomoć u školskom priboru i novoj obući“ u kojem pomažemo 360 učenika koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinsko prihodovnog stanja s obilježjima siromaštva. Vrijednost Programa je 15.750,00 eura, kažu iz Crvenog križa.

Dodaju kako cilj humanitarne akcije „Solidarnost na djelu“ nije samo prikupljanje pomoći za siromašne sugrađane nego i poticanje solidarnosti među svima nama, a posebno među mlađim generacijama.

Gradsko društvo Crvenog križa poziva sve građane koji mogu i žele da podrže akciju i na taj način daju svoj doprinos u brizi za brojne ljude koji žive u siromaštvu i sami ne mogu ispuniti svoje osnovne životne potrebe.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!