Fotografija: Foto: Paun Paunovic/CROPIX (ilustracija)
Galerija
Foto: Paun Paunovic/CROPIX (ilustracija)

ŠOK NA GRANICI Popravio auto u BiH pa ga carinik kaznio s 500 eura

Nisam znao da je carinski prekršaj popraviti auto da možeš nastaviti putovanje, kaže ogorčen muškaracNesvakidašnja situacija odvila se ovih dana na graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica. Naime, carinska upravila kaznila je vozača zbog ugrađenih dijelova u njegov automobil kojeg je popravio u Bosni i Hercegovini jer se tamo pokvario, javlja portal Gpmaljevac.com.

Naime, muškarac koji je inače hrvatski državljanin je bio u Bosni i Hercegovini na području USK preko vikenda i tamo mu se dogodio kvar na vozilu.

- Puknuo mi je zupčasti remen i nisam mogao nastaviti vožnju jer to je veliki kvar na vozilu, navodi vozač i dodaje.

"Kao da prevozim drogu"

- Kako bi se mogao vratiti potražio sam majstora koji mi je popravio auto, dao račun koji je iznosio 1660 KM i nakon par dana, odnosno u ponedjeljak krenuo sam preko graničnog prijelaza Hrvatska Kostajnica kući, opisao je.

Račun za popravak automobila/ Foto: GPMaljevac
Račun za popravak automobila/ Foto: GPMaljevac

- Dolaskom na granicu na pitanje carinika sam odgovorio da nemam ništa za prijaviti jer zaista nisam imao, ali on je našao račun kojeg nisam ni skrivao od popravka vozila, nisam ni znao da je veliki carinski prekršaj popraviti auto da možeš nastaviti putovanje. I onda kreće “igranka” kao da vozim drogu, a ne postavljene autodijelove koji su već i polovni jer su ugrađeni na vozilo, ogorčeno će.

Najavio tužbu

Naime, vozač je kriv što nije podnio carinsku deklaraciju za ugrađene auto dijelove u osobni automobil, a kao dokaz je račun koji je pronađen u vozilu, navodi se u prekršajnom nalogu.

Prekršajni nalog/ Foto: GPMaljevac
Prekršajni nalog/ Foto: GPMaljevac

- Dakle, kažnjen sam što po njihovom ispada krijumčarim već postavljene autodijelove. Kazna je bila 481 euro s troškovima, navodi šokirani vozač za portal Gpmaljevac.com, dodavši da planira tužbu protiv ove kazne jer smatra da je neopravdana.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!