Fotografija: Petrinja nakon najjačeg potresa dosad/Foto: Tena Šarćević/CROPIX
Petrinja nakon najjačeg potresa dosad/Foto: Tena Šarćević/CROPIX

Potres od čak 6,2 zatresao Bjelovar, Daruvar, Pakrac čak i Split...

U Zagrebu se sve treslo punih 20 sekundi, a potres su osjetili i stanovnici Bjelovarsko-bilogorske i susjedne Požeško-slavonske županije. Još nema informacija o eventualnim žrtvama i pričinjenoj štetiPonovno se jako zatreslo područje sjeverozapadne Hrvatske, a kako doznajemo u Zagrebu se sve treslo punih 20 sekundi. Potres se osjetio i na području Bjelovarsko-bilogorske županije i Požeško-slavonske županije.

Kako javlja EMSC, snaga potresa bila je 6,3 stupnja po Richteru. Nakon tog potresa, osjetio se još jedan manji. Potres je bio toliko jak da se ovog puta osjetio i u Rijeci, Vukovaru, Splitu...

- Tresli su se prozori, stol se počeo tresti, a kuglice s bora su pale na pod, rekla nam je jedna Daruvarčanka koja je zbog straha pobjegla iz kuće.

Potres su osjetili i u Pakracu, Lipiku, Bjelovaru, Garešnici, Čazmi, Grubišnom polju i ostalim okolnim mjestima.

- Uspjeli smo izvuići jedno dijete, bilo je u autu, sve se urušilo, vlasnik je unutra, ali ne javlja se -  rekao je jedan mladić za N1. Teško je, čuo sam da se i vrtić srušio, nije bilo djece u vrtiću, ne znamo jel imamo mrtvih..., javljaju iz Petrinje.

USKORO OPŠIRNIJE...