Fotografija: Župan s učenicima u Štefanju/Foto: BBŽ
Galerija
Župan s učenicima u Štefanju/Foto: BBŽ

Školska dvorana u Štefanju nakon 25 godina dobila novi pod: "Učenici sada imaju bolje uvjete za rad"

Bjelovarsko-bilogorska županija u 2023. godini vlastitim sredstvima financirala je izmjenu stolarije u područnoj školi Laminac. A u planu je izgradnja i opremanje dječjeg igrališta ispred matične školeŠTEFANJE - Župan Marko Marušić u pratnji načelnika Općine Štefanje Silvestra Štefovića obišao je jutros Osnovnu školu Štefanje.

Kako je rečeno, Bjelovarsko-bilogorska županija u 2023. godini vlastitim sredstvima financirala je izmjenu stolarije u područnoj školi Laminac, te novi pod u dvorani matične škole Štefanje.

Također, naglasili su kako je u planu i prijava projekta izgradnje i opremanja dječjeg igrališta ispred matične škole.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Prilikom posjeta delegacije iz BBŽ-a, načelnik Općine Štefanje, Silvestar Štefović osvrnuo se na činjenicu kako je kod njih u Štefanju, srećom, natalitet veći od mortaliteta.

Investicije u školu

- Za razliku od prijašnjih godina, ovo je prvi put u zadnjih 10 godina da je broj novorođene djece veći od umrlih. Uz nas, jedino je tako još u Općini Đulovac. Nadamo se da će se dobre brojje nastaviti i u idućoj godini. Zato su važne investicije u škole. Zahvaljujem se županu što je već drugi put u svom mandatu ovdje, za razliku od prijašnje vlasti koja nije baš marila za Štefanje. U zadnjih godinu dana više se uložilo nego u zadnjih 20-ak godina, kazao je načelnik kojeg veseli svaka, pa i najmanja investicija. 

Posebno ih raduje ulagnje u dječje igralište koje će biti opremljeno kvalitetnm spravama i koje će biti veće nego dosadašnje.

- Dobit ćemo veliko igralište za našu djecu. Uostalom, idemo dalje s investicijom dječjeg vrtića. Radovi su u tijeku. Za nas je to značajan projekt koji košta gotovo dva milijuna eura, istaknuo je Štefović.

Župan Marko Marušić kazao je kako mu je drago što sva ulaganja ma kako sitna bila, koriste djeci. 

- Djeca sada mogu tjelesni imati na novoj podlozi. Sve to ima značaj, djeca će imati bolje uvjete školovanja u Štefanju. Drago mi je i zbog dječjeg igrališta ukupne vrijednosti 88 tisuća eura. Nadamo se pozitivnom rezultatu iz Ministarstva regionalnoga razvoja, a sve je to zbog boljeg standarda za našu djecu, kazao je župan kojeg vesele brojke novorođenih u Štefanju. 

Isto tako, kazao je kako sada već gledaju koje su još stvari nužne školi.

Cilj jednosmjenska nastava

- Sukladno našim mogućnostima, pomoći ćemo oko nabavke kombija, videonadzora, pa sve do ulaganja u manje infrastrukturne radove. Ovo je primjer dobre suradnje gdje i Općina uskače školi kada i gdje zatreba, kazao je Marušić.

- Do 2027. godine plan nam je da sve škole budu jednosmjenske. Dokumentacija je u izradi, a kojim redom, vidjet ćemo. Neke škole će se dograđivati, a neke možda graditi ispočetka, zavisi što će nam reći projektanti, kazao je župan. Otkrio je kako se radi o školama u Bereku, Velikoj Trnovitici, Podgorcima, Zrinskom Topolovcu i u Gudovcu.

Ravnatelj OŠ Štefanje Dražen Milaković izrazio je zadovoljstvo što dvorana u kojoj je osobno radio 25 godina sada ima novi pod.

- Djeca sada imaju puno bolje uvjete za rad. Podloga više nije skliska ni pretvrda. Veseli nas i nova stolarija u školi u Lamincu, a u planu je investicija dječjeg igrališta. Cilj nam je i postavljanje videonadzora, kazao je, između ostaloga novi ravnatelj OŠ Štefanje, Milaković.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!