Fotografija: Napokon okončana saga oko škole u Šandrovcu/ Foto: BBŽ
Galerija
Napokon okončana saga oko škole u Šandrovcu/ Foto: BBŽ

Škola u Šandrovcu napokon u punom sjaju: "Ovo je primjer loše vođenog i planiranog projekta"

Cijelo vrijeme zalažem se za zajedničku suradnju, a upravo je to i ovog puta rezultiralo rješenjem problema, kazao je župan MarušićNakon više od dvije godine i službeno su završeni radovi energetske obnove i potpune rekonstrukcije Područne škole Šandrovac Osnovne škole Veliko Trojstvo.

Učenici su županu pripremili doček/ Foto: BBŽ
Učenici su županu pripremili doček/ Foto: BBŽ

Podsjetimo, energetska obnova škole u Šandrovcu završena je još u rujnu prošle godine, međutim stanje u unutrašnjosti škole nakon tih radova u najmanju je ruku bilo tužno, sramotno i u konačnici opasno za djecu, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Za dovršetak tih radova Županija je uložila dodatnih 900 tisuća kuna i sada je napokon sve gotovo. Tim povodom školu je posjetio i župan Marko Marušić.

Primjer loše vođenog projekta

- Ova škola primjer je loše vođenog i planiranog projekta. Uređena je samo fasada dok je unutrašnjost bila nedorečena, od pitanja kanalizacije do pitanja struje i kao takva nije bila sigurna za djecu. Cijelo vrijeme zalažem se za zajedničku suradnju, a upravo je to i ovog puta rezultiralo rješenjem problema. Županija je uložila 900 tisuća kuna, a pomogli su i drugi, od Općine, roditelja ovih učenika, pa do djelatnika škole, naglasio je župan Marko Marušić te se zahvalio na toploj dobrodošlici. 

Župan Marušić sa bivšim djelatnicima škole/ Foto: BBŽ
Župan Marušić sa bivšim djelatnicima škole/ Foto: BBŽ

Zadovoljstvo učinjenim iskazao je i načelnik Općine Šandrovac Dario Halauš.

- Puno smo razgovarali i tražili rješenja kako riješiti našu situaciju. Zahvaljujem se županu i županiji na svoj pomoći i razumijevanju. Također, Općina će i dalje financijski pomagati kao i u vidu radne snage za uređenje škole, kazao je Halauš.

Ravnateljica Vranješević posebno je bila emotivna/ Foto: BBŽ
Ravnateljica Vranješević posebno je bila emotivna/ Foto: BBŽ

Inače, škola u Šandrovcu datira iz 1886. godine, a sve do 1963. godine bila osmogodišnja škola. Danas u školu pohađa 25 učenika u tri razredna odjela.

Emotivna ravnateljica

Posebno emotivna bila je ravnateljica OŠ Veliko Trojstvo Sanja Vranješević, koja je i sama pohađala ovu školu.

- Trud svih nas u konačnici se isplatio, a najveće zahvale pripadaju županu Marku Marušiću i njegovom timu, jer su pronašli dodatna sredstva za završetak radova. Također, pomogla je i Općina Šandrovac i tvrtka Šandroprom, a posebno se zahvaljujem djelatnicima naše škole, koji su i osobno sudjelovali u radovima. Ja sam dijete ove škole a tu je ujedno bilo i prvo moje radno mjesto, stoga mi je ogromna čast biti ravnateljica baš u ovom trenutku, kroz suze je kazala Vranješević.

Fasada je obnovljena ranije/ Foto: BBŽ
Fasada je obnovljena ranije/ Foto: BBŽ

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!