Fotografija: Foto: Algorithmics
Foto: Algorithmics

Škola programiranja u Garešnici sve popularnija među školarcima: "Krenuo upis u zimskom roku"

Svi polaznici po završetku edukacije dobivaju certifikat, a programi koji se provode su Osnove programiranja, Vizualno programiranje, Informatička pismenost, Izgrada igrica i Python StartŠkola programiranja Algorithmics koja u Garešnici radi nepunih godinu dana, na području Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i šire, postaje sve popularnija i u nju je uključeno sve više osnovnoškolske djece, doznaje se od njenog voditelja Garešničana Velimira Žunca, inače mag. ing. elektrotehnike s devetogodišnjim iskustvom rada u školi. Riječ je o prestižnoj međunarodnoj školi informatike, jedinoj takve vrste između Zagreba i Osijeka, koja se inače provodi na pet kontinenata u više od sto država svijeta.

Certifikat na kraju edukacije

- Postajemo sve poznatiji među djecom i roditeljima i to nas veseli. Danas informatičke edukacije provodimo u Bjelovaru, Čazmi, Grubišnom Polju, Daruvaru, Garešnici, Velikom Trojstvu i Lipiku, a uskoro i u Kutini i Novskoj, a održavamo ih u prostorima osnovnih škola. Uz mene provodi ih još pet nastavnika informatike s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom. Svi polaznici po završetku edukacije dobivaju certifikat, a programi koji se provode su Osnove programiranja, Vizualno programiranje, Informatička pismenost, Izgrada igrica i Python Start – rekao je voditelj škole Velimir Žunac.

Edukacije provode ovisno o želji polaznika, online ili uživo, a one obuhvaćaju 32 predavanja tijekom jedne školske godine. Održavaju se jednom tjedno, a edukacija traje 90 minuta za stariju djecu (blok školski sat) te 45 minuta za mlađu. Cijena po jednom predavanju je 15 eura odnosno 60 eura mjesečno. Upravo je krenuo zimski upisni rok, navodi se.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!