Fotografija: Osnovna škola Vladimira Nazora u Gajevoj ulici u Daruvaru/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Osnovna škola Vladimira Nazora u Gajevoj ulici u Daruvaru/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

SJAJNA VIJEST! Učenici škole u Gajevoj u Daruvaru od jeseni imaju nastavu u jednoj smjeni

Područna škola u Frankopanskoj do daljnjeg će imati nastavu u dvije smjene, a predviđa se da bi tamošnji učenici za dvije do tri godine također mogli imati nastavu samo prijepodneDobre vijesti stižu iz Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar.

Naime, kako nam je potvrdila ravnateljica škole Kornelija Častek, na jesen će svi učenici koji pohađaju matičnu školu Vladimira Nazora u Gajevoj ulici u Daruvaru imati nastavu u jednoj smjeni.

- Dobili smo suglasnost od Županije da od iduće školske godine možemo prijeći na jednosmjensku nastavu. Danas ćemo još imati Vijeće roditelja koje o tome moram obavijestiti, i onda će to biti i službeno. Znači, samo će matična škola imati jednosmjensku nastavu, dok će škola u Frankopanskoj ulici imati i dalje dvije smjene - rekla nam je ravnateljica Kornelija Častek napominjući kako su dobili suglasnost od nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja za nadogradnju škole u Frankopanskoj.

Ravnateljica Kornelija Častek/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Ravnateljica Kornelija Častek/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

- Krećemo s postupkom, trebamo riješiti potrebnu dokumentaciju koja je za potrebna za prijavu na natječaj EU za prelazak na cjelodnevnu nastavu. Moja osobna procjena je da bi 2025. godine mogli krenuti u izgradnju dodatnih učenica, a ako sve bude po planu, ona bi trebala biti gotova 2026., najkasnije 2027. godine - ističe ravnateljica Kornelija Častek i dodaje kako se u matičnoj školi u Gajevoj ulici neće događivati nove učionice jer su nadležna tijela procijenila da tamo ima dovoljan broj učionica za nastavu u jednoj smjeni.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!