Fotografija: Antonio Demetar/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Antonio Demetar/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Siračka web stranica u novom ruhu slavi 18 godina postojanja: "Radilo se i do 3 u noći"

Antonio Demeter i njegova tvrtka Dantkom napravili su sad već treći redizajn službene stranice Općine na kojoj su dostupne sve građanima potrebne informacijeDanas preko interneta obavljamo više stvari nego ikada, a taj trend prati i Općina SIrač. 

Antonio Demeter, Sirčan i vlasnik tvrtke Dantkom, bio je još na stručnom osposobljavanju u Općini kada je stvorio prvu verziju web stranice www.sirac.hr, prije punih 18 godina. 

Tehnologija se sve brže razvija pa je siračka stranica tako u utorak osvanula u novom ruhu. To je, kazuje nam Demeter, već treći redizajn stranice u skladu s napretkom weba ali i sve većim potrebama korisnika.

Građani sve više koriste

Na siračkim se stranicama tako sada mnogo preglednije mogu pronaći sve informacije o životu Općine. Općinski akti, dokumenti, izvještaji sa sjednica Općinskog vijeća ali i svi potrebni obrasci na jednom su mjestu. Također, a sa ciljem potpuno transparentnog rada općinskih vlasti, stanovnici Sirača mogu na internetskoj stranici vidjeti i akte poput općinskog proračuna i dobiti informaciju o njegovom izvršavanju, kao i stupiti u kontakt s općinskim čelnicima.

Nova stranica Općine Sirač/ Foto: Screenshot
Nova stranica Općine Sirač/ Foto: Screenshot

- Na osvježenoj stranici radio sam uz pomoć stručnjaka iz još jedne tvrtke najmanje tri mjeseca, nekada i u subotu do tri sata ujutro. Sada je sadržaj mnogo organiziraniji i dostupniji. Imamo na njima sve ono što je bitno državnim institucijama, poput poveznica na sustave e-savjetovanja, ali i opće informacije koje su građanima bitne. Najavljujemo događanja, aktivnosti udruga, objavljujemo brojne sadržaje koji građani prepoznaju kao vrlo korisne i sve se više služe njima - kaže Demeter. 

Kaže kako mu je rad na stranici uvijek zadovoljstvo. 

- I sam sam Sirčan, svima je u interesu da budemo dobro informirani i da se na jednom mjestu mogu pronaći sve informacije koje su potrebne građanima - zaključuje Antonio Demeter.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!