Fotografija: Zbog velikih oborina, voda se zamutila pa se mora obaviti pranje vodospreme/Foto: Unsplash
Galerija
Zbog velikih oborina, voda se zamutila pa se mora obaviti pranje vodospreme/Foto: Unsplash

Sirač, Miljanovac i Doljani danas neće imati vodu od 13 do 16 sati

Opskrba vodom za piće iz spremnika bit će osigurana ispred Hrvatskog doma u Siraču danas u periodu od 13 do 14 sati te u ulici Kopeček Doljani od 14 do 15 satiZbog održavanja i pranja vodospreme Sirač danas, 11. lipnja, doći će do prekida isporuke vode u vremenu od 13 do 16 sati za naselja Sirač, Miljanovac i Doljani.

Velika mutnoća vode

Razgovarali smo s direktorom Darkom vodoopskrbe i odvodnje Vladimirom Lukačinom koji nam je rekao što je prouzrokovalo prekid isporuke vode.

- Zbog onih velikih mutnoća koje su bile posljedica oborina, slijedi nam redovno pranje vodospreme. Samim time, nažalost, moramo prekinuti isporuku vode - kazao je Vladimir Lukačin.

Vladimir Lukačin/MojPortal.hr
Vladimir Lukačin/MojPortal.hr

Naime, zbog oborina za vikend, a naročito u nedjelju došlo je do velikih zamućenja izvorišta te je u Siraču zbog doziranja i bistrenja vode ustanovljeno neznatno povećanje aluminija u vodi, odnosno u uzorku koji je uzet u Siraču.

Spremnici ispred Hrvatskog doma

Stoga će opskrba vodom za piće iz spremnika biti osigurana ispred Hrvatskog doma u Siraču danas, 11. lipnja, u periodu od 13 do 14 sati te u ulici Kopeček Doljani od 14 do 15 sati.

Iz Darkoma mole za razumijevanje i strpljenje.