Fotografija: Nenad Mrzlečki, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije prijavljen DORH-u/Foto: Deni Marčinković,
Galerija
Nenad Mrzlečki, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije prijavljen DORH-u/Foto: Deni Marčinković,

Sindikat medicinskih sestara prijavio ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu BBŽ-a Viliju Berošu

Navod da sam pogodovao pri zapošljavanju djelatnika je potpuno netočan i neutemeljen. Djelatnik je zaposlen u skladu sa svim zakonskim propisima, uz ispunjenje svih uvjeta, kaže MrzlečkiBJELOVAR - Sindikat medicinskih sestara i tehničara podnio je prijavu Ministarstvu zdravstva, odnosno ministru Viliju Berošu protiv ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko – bilogorske županije Nenada Mrzlečkog i pomoćnice za sestrinstvo Sendi Bosak zbog zlouporabe položaja i ovlasti te nezakonitog pogodovanja.

U posjedu dokumenta

Istu je prijavu, koju imamo u posjedu, ministar zdravstva Vili Beroš proslijedio Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

To nam je potvrdio povjerenik Sindikata iz bjelovarske podružnice, Dean Srbinovski.

Sve više od toga nije želio komentirati.

Zavod za hitnu medicinu opet pod povećalom javnosti/Foto: BBŽ
Zavod za hitnu medicinu opet pod povećalom javnosti/Foto: BBŽ

-Da, Sindikat je napisao i proslijedio prijavu ministru. Očekivali smo da ministar pošalje inspekciju na teren pa ukoliko vidi da ima potrebe, slučaj proslijedi DORH-u. No, ministar je cijeli slučaj odmah proslijedio Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu i na taj način oprao ruke od svega, kazao je Srbinovski obećavši kako će komentara biti kada i ukoliko se utvrde nepravilnosti.

Bez komentara

Budući kako u obrazloženju prijave koju imamo u posjedu stoji da je ravnatelj Zavoda Nenad Mrzlečki prijavljen zbog pogodovanja pri zapošljavanju jednog djelatnika, te da je pomoćnica za sestrinstvo Sendi Bosak ostvarila nezakonitu financijsku korist, kontaktirali smo Mrzlečkog i Bosak.

Dok se Sendi Bosak nije javljala na telefon, ravnatelj Nenad Mrzlečki odgovorio nam je pismenim putem.

-Nisam upoznat, odnosno nemam informacije da je protiv mene i pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo podnijeta prijava Ministarstvu zdravstva kao ni Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Mrzlečki: Netočno i neutemeljeno

Nitko iz nadležnog ministarstva i  Državnog odvjetništva kao niti bilo koje druge institucije nije me kontaktirao niti informirao u vezi prijave.

Također, u Zavod nije dolazila nikakva inspekcija vezano uz prijavu. Sredinom prošle godine u Zavodu je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje proveo redovan opsežan nadzor rada u cilju kontrole ispunjavanja ugovornih uvjeta, a nalaz je bio uredan.

Navod da sam pogodovao pri zapošljavanju djelatnika Zavoda i ostvarivanju nezakonite financijske koristi navedene djelatnice je potpuno netočan i neutemeljen. Spomenuti djelatnik je kao i svi ostali djelatnici zaposlen u skladu sa svim zakonskim i podzakonskim propisima, uz ispunjenje svih traženih uvjeta. Također, navedena djelatnica nije ostvarila nezakonitu financijsku korist uz moje prethodno znanje i odobrenje, kaže Mrzlečki.

Upit o prijavi koju je proslijedio ministar Beroš, poslali smo i Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Zanimalo nas je ima li postupanja, a njihov odgovor objavit ćemo čim stigne.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!