Fotografija: Silvestar Štefović, novi predsjednik Vatrogasne zajednice BBŽ/ Foto: Super portal
Galerija
Silvestar Štefović, novi predsjednik Vatrogasne zajednice BBŽ/ Foto: Super portal

Silvestar Štefović novi je predsjednik Vatrogasne zajednice BBŽ

O vatrogascima uvijek govorim s poštovanjem, jer stavljaju svoje živote na kocku da bi spasili druge živote, ali i imovinu. To je jedno plemenito zvanje te su vam moja vrata uvijek otvorena, poručio je županNačelnik Općine Štefanje i tajnik županijskog HDZ-a Silvestar Štefović novi je predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. Na izbornoj skupštini, koja se proteklog petka održala u Bereku, izabrano je novo vodstvo županijskih vatrogasaca, a Štefović je na čelnoj poziciji zamijenio dugogodišnjeg predsjednika Đuru Petrića.

Novi predsjednik zahvalio se svom prethodniku/ Foto: Super portal
Novi predsjednik zahvalio se svom prethodniku/ Foto: Super portal

- Prije svega, želim se zahvaliti svim čelnim ljudima koji su zajednicu vodili do sada, a veseli me što će oni i dalje biti prisutni i vjerujem da ćemo nastaviti dobro surađivati. Pozivam sve naše članove da i dalje zajednički radimo na dobrobiti vatrogastva u našoj županiji, poručio je novi predsjednik, dodajući da je jedan od glavnih ciljeva osnivanje Vatrogasnog operativnog centra.

Umjesto naknade, preuređenje odmarališta

Štefović bi tako na čelu Vatrogasne zajednice trebao provesti najmanje idućih pet godina, koliko mu traje mandat, za svoj rad ima pravo primati mjesečnu naknadu u iznosu od dvije tisuće kuna. Kako kaže, tog iznosa odreći će se u koristi mladih članova, tako da će ta sredstva biti preusmjerena za uređenje odmarališta kojeg Zajednica posjeduje u Fažani, a kojeg ponajviše koriste upravo najmlađi županijski vatrogasci.  

Podršku novom predsjedniku iskazao je i župan Marko Marušić, koji je to prilikom izrazio želju za još boljom suradnjom, a sve u koristi Vatrogasne zajednice BBŽ.

Izgradnja Vatrogasnog operativnog centra

- O vatrogascima uvijek govorim s poštovanjem, jer stavljaju svoje živote na kocku kako bi spasili druge živote, ali i imovinu nas običnih građana i to je jedno plemenito zvanje. Stvarno mi je čast i zadovoljstvo biti ovdje i moja vrata će vam uvijek biti otvorena. Siguran sam da ćemo u suradnji s novim vodstvom raditi na jačanju tih mostova, u čemu će nam pomoći i suradnja s našom Vladom te glavnim vatrogasnim zapovjednikom, što smatram jedinim pravim putem, naglasio je župan Marušić.

Podršku novom predsjedniku iskazao je i župan Marko Marušić/ Foto: Super portal
Podršku novom predsjedniku iskazao je i župan Marko Marušić/ Foto: Super portal

U svom izlaganju osvrnuo se i na izgradnju Vatrogasnog operativnog centra, rekavši da unatoč teškoj financijskoj situaciji, u kojoj se Županija nalazi, od spomenute ideje ne želi odustati te da će da ti sve od sebe da se taj centar konačno i ustroji. 

Spomenimo i to da je na Skupštini donesena odluka da Željko Mesec postane počasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, a na prijedlog novog predsjednika za počasnog predsjednika izabran je Đuro Petrić.