Fotografija: SDP- ovi Sandra Frčo i Sebastijan Svat te HSS-ov Dalibor Jurina prezentirali su projekt važan za starije, ali i cijelu zajednicu/Foto: SDP BBŽ
Galerija
SDP- ovi Sandra Frčo i Sebastijan Svat te HSS-ov Dalibor Jurina prezentirali su projekt važan za starije, ali i cijelu zajednicu/Foto: SDP BBŽ

SDP-ovci u Grubišnom Polju prezentirali projekt "Dom za starije u svakom gradu županije"

U njemu će raditi vrhunsko osoblje i imat će sve potrebne prateće usluge poput trgovine, frizera, pedikera, caffe bara, masaže, kapelice i svega potrebnog, pojasnila je FrčoGRUBIŠNO POLJE - Nakon što je u prošlog tjedna u Čazmi predstavljen SDP-ov Izborni projekt pod nazivom "Dom za starije u svakom gradu županije", održano je predstavljanje istog projekta i u Grubišnom Polju. Građane su s osnovnim smjernicama upoznali Sandra Frčo, kandidatkinja SDP-a za županicu BBŽ, Sebastijan Svat, kandidat SDP-a za gradonačelnika Grubišnoga Polja i Dalibor Jurina, posebni koordinator HSS-a BBŽ.

Vrhunska oprema

- Projekt "Dom za starije u svakom gradu županije" jedan je od ključnih dijelova Izbornog programa SDP-a za BBŽ. U njima će biti zadovoljeni najviši smještajni, zdravstveni, prehrambeni i rekreacijsko-zabavni kriteriji. U njemu će raditi vrhunsko osoblje, bit će opremljen vrhunskom opremom potrebnom za svakodnevnu skrb o našim starijima. Imat će sve potrebne prateće usluge poput trgovine, frizera, pedikera, caffe bara, masaže, kapelice i svega potrebnog. Organizaciju i koordinaciju dodatnih rekreacijsko-zabavnih sadržaja osigurat će posebno zaposlena osoba na radnom mjestu VODITELJA REKREACIJE I ZABAVE. Bit će tu putovanja, plesa, turnira u kartanju i društvenim igrama, književnih večeri, proslava rođendana i imendana, gostovanja komičara, KUD-ova i plesnih sastava - poručila je SDP-ova uzdanica za županicu Sandra Frčo.

Poljoprivredni plasman

- Nažalost u Grubišnom Polju su upravo stariji najbrojnija populacija. Stoga je potrebno o njima voditi posebnu brigu. A upravo je kvalitetan Dom za starije pravi način. SDP smatra bitnom stavkom svojih programa omogućavanje starijim građanima dostojanstven život u starosti u domovima koji će ujedno pružati konstantnu zdravstvenu skrb svojim korisnicima, ali i kvalitetno ispuniti vrijeme ostalim programima. Naš dom za starije biti će i središte druženja generacija u kojem će se družiti kako korisnici domova tako i svi stariji građani s područja Grada Grubišnoga Polja, gdje će postojati dodatni sadržaji, gdje će se moći održavati priredbe i obilježavati rođendani, blagdani, održavati plesne večeri i druženja, organizirati putovanja i izleti, istaknuo je Sebastijan Svat naglasivši kako je glavna razlika između SDP-ovog kvalitetnog doma za starije i doma kojeg je najavio Zlatko Mađeruh i HDZ Grubišnoga Polja u „tek toliko da izgradimo“ i izgradnje s vizijom i sistemskim pristupom projektu koji povezuje mnoge sadržaje i predviđen je za cijelu populaciju.

SDP-ovci su u Grubišnom Polju prezentirali svoj projekt naziva Dom za starije u svakom gradu županije/Foto: SDP BBŽ
SDP-ovci su u Grubišnom Polju prezentirali svoj projekt naziva Dom za starije u svakom gradu županije/Foto: SDP BBŽ

Od mladih i ljudi srednjih godina koji će tamo naći zaposlenje do poljoprivrednika koji će tamo moći prodavati svoje proizvode i naših starijih sugrađana koji će dobiti kvalitetne sadržaje primjerene 21. stoljeću.

Nova radna mjesta

- Naša vizija je kvalitetan Dom za starije s kapacitetom od 200 korisnika u kojem ćemo otvoriti 70-tak radnih mjesta i osigurati sadržaje za cijelu stariju populaciju, zaključio je Svat.

- HSS podržava ovaj projekt jer je on sustavno osmišljen i uključuje sve pripadnike starije generacije, a ujedno omogućava i plasman poljoprivrednih proizvoda od polja do stola. Otvara i radna mjesta te nudi niz sadržaja za sve pripadnike generacije. Takav kvalitetan Dom za starije treba nam u svakom gradu pa tako i u Grubišnom Polju, kazao je prilikom predstavljanja Dalibor Jurina.

Sljedeća predstavljanja predviđena su u Garešnici i Daruvaru dok će se u Bjelovaru održati početkom svibnja.