Fotografija: Sandra Frčo (SDP)/Foto: Martina Čapo
Sandra Frčo (SDP)/Foto: Martina Čapo

SDP BBŽ: „Nikada ne bi ponudili podršku HDZ-ovom kandidatu, s gnušanjem odbijamo takvu ideju"

"Svi smo svjedoci kuda su nas dovele HDZ-ove politike. Još jednom su dokazali da ne prežu ni pred čim. Očito je njihov strah od gubitka izbora veći nego što smo mislili", kažu u SDP-uNa naš mail stiglo je priopćenje iz SDP BBŽ koje prenosimo u cijelosti.

„Ovako sramotan čin bezočnog laganja javnosti još nije zabilježen u novijoj hrvatskoj povijesti. Izborni stožer kandidata za bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića poslao je promo tekst i platio objave u medijima u kojima tvrdi da je SDP nudio potporu HDZ-u.

Ovim putem kategorički odbijamo ovakve laži. SDP nikada nije ponudio podršku HDZ-ovom kandidatu niti bi to ikada učinio. Na stranačkim tijelima o tome nikada nije bilo ni rasprave. Naša organizacija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji javno je objavila da je s drugim političkim akterima u županiji spremna razgovarati o suradnji na projektima od interesa za županiju, a suradnja i dijalog su osnova demokracije i civilizacijskih tekovina.

Strah od gubitka

S gnušanjem odbijamo svaku ideju i pomisao da smo spremni podržati kandidata HDZ-a, jer svi smo svjedoci kuda su nas dovele HDZ-ove politike. Još jednom su dokazali da ne prežu ni pred čim niti biraju sredstva kako bi dobili ono što žele. Očito je njihov strah od gubitka izbora veći nego što smo mislili.

SDP je već ranije javno dao podršku županu Damiru Bajsu u drugom krugu izbora i s njim smo vrlo konkretno razgovarali o suradnji na nizu projekta, a posebno smo se usuglasili oko poljoprivredne politike gdje su nam važni projekti Javna ustanova Poljoprivredna zadruga i Distribucijski centar na Bjelovarskom sajmu“, stoji u priopćenju koje potpisuje SDP BBŽ.