Fotografija: Foto: Grad Garešnica
Galerija
Foto: Grad Garešnica

Sad je i službeno: Garešnica ima najljepši dječji vrtić!

Osim što je osvojio titulu najljepšeg u kategoriji malih gradova, u ukupnom poretku garešnički vrtić zauzeo je visoko drugo mjesto s osvojenih 2.756 lajkovaDječji vrtić „Maslačak“ iz Garešnice najbolji je vrtić u Hrvatskoj u kategoriji malih gradova! Odlučili su tako čitatelji portala gradonačelnik.hr koji su posljednjih sedam dana birali najbolje vrtiće u četiri različite kategorije – općinama te malim, srednjim i velikim gradovima. Osim što je osvojio titulu najljepšeg u svojoj kategoriji, u ukupnom poretku garešnički vrtić zauzeo je visoko drugo mjesto s osvojenih 2.756 lajkova. Više je imao samo Dječji vrtić Ribica iz općine Podbablje. Prema odluci stručnog žirija, „Maslačak“ je treći najbolji vrtić u zemlji.

Zbog ovakvog rezultata u Garešnici od sinoć vlada pravo oduševljenje.

Timski rad

- Kada sam vidio da kreće izbor, nisam nimalo dvoumio. Znao sam da naš vrtić može doći do zavidne razine u izboru, što smo i potvrdili. Ovo je uspjeh za mene kao ravnatelja, za gradonačelnika, djecu ovog vrtića, koja su najvažnija, te njihove roditelje i druge građane Garešnice. Cijela Hrvatska sada je čula za naš grad i vrtić – oduševljen je ravnatelj „Maslačka“ Dalibor Weiser, kojem je posebno važna i draga odluka stručnog žirija, prema kojem je garešnički vrtić među tri najbolja i cijeloj državi.

Mališani obožavaju svoj vrtić/Foto: Grad Garešnica
Mališani obožavaju svoj vrtić/Foto: Grad Garešnica
Foto: Grad Garešnica
Foto: Grad Garešnica

Dodaje kako ovo priznanje puno znači, a zahvalan je svima koji su pomogli da ga vrtić dobije.

- Hvala u ime Grada Garešnice, vrtića, u moje osobno te ime svih djelatnika vrtića „Maslačak“ na dijeljenju objava, lajkanju, podršci i zajedničkim snagama bez kojih ovaj vrtić ne bi dostigao ovako zavidno mjesto. To je pobjeda za naš grad, djecu ovog grada i sve naše djelatnike i roditelje. Dokazali smo da i mali grad poput Garešnice može zajedničkim radom pokazati koliko je velik. Ponosan sam i zahvalan. Ovo nam je poticaj da napredujemo i dalje – kaže Weiser.

Garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija smatra kako je titula najboljeg hrvatskog vrtića rezultat dobre organizacije rada i stalnih ulaganja u vrtić.

- Ljudi koji vode vrtić i odgojitelji su odlično organizirani, suradnja s roditeljima je na zavidnoj razini i sve to moralo je dati rezultat. Što se tiče Grada, nama je ulaganje u predškolski odgoj jedan od prioriteta, i nedavnim rebalansom gradskog proračuna povećali smo iznos za tu svrhu na 350 tisuća eura na godišnjoj razini – kaže gradonačelnik Bilandžija.

Josip Bilandžija, gradonačelnik Grada Garešnice/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Josip Bilandžija, gradonačelnik Grada Garešnice/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Posebno ga veseli, dodaje, što mališana u Garešnici ne nedostaje te se u vrtiću uvijek traži koje mjesto više. Upravo zbog toga, nakon izgradnje novog, modernog vrtića na Gajnama 2020., Grad ove uskoro kreće u novi građevinski projekt.

Bez lista čekanja

- U planu je obnova, ali i dogradnja vrtićkog objekta u Svačićevoj ulici. Time ćemo stvoriti uvjete za otvaranje još tri vrtićke skupine, odnosno za smještaj još 60-ak mališana. To znači da će Garešnica i dalje biti grad bez lista čekanja za vrtićki smještaj – ističe Bilandžija.

Dječji vrtić „Maslačak“ trenutno pohađa 350 djece, a s programom male škole ta se brojka penje na 400. Uz dva bjekta u Garešnici, područni odjeli vrtića djeluju i u Garešničkom Brestovcu, Hercegovcu, a od lani i u Velikoj Trnovitici. U ustanovi su zaposlene 82 osobe.

Foto: Grad Garešnica
Foto: Grad Garešnica
Foto: Grad Garešnica
Foto: Grad Garešnica

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!