Fotografija: Satellitska snimka (lijevo) i tornado u Milanu (desno)/Foto: Rain alarm, screenshot
Galerija
Satellitska snimka (lijevo) i tornado u Milanu (desno)/Foto: Rain alarm, screenshot

Sa zapada prema Hrvatskoj stiže novo nevrijeme. DHMZ: Očekujemo ga poslijepodne i navečer

DHMZ je najavio kako je u Hrvatskoj krajem dana moguće grmljavinsko nevrijeme uz prolazno jak i olujni vjetar.Novo nevrijeme se ponovno sa zapada približava Hrvatskoj. Naime, na zapadu Slovenije crveni alarm je na snazi od 13 do 17 sati, a u središnjem dijelu Slovenije od 13 do 18 sati. Moguće su jake oluje s tučom, snažnim vjetrovima i udarima munja, prenosi RTV Slovenija.

Očekuje se da će olujni sustav zahvatiti i područje slovenske Istre, a nad morem u Tršćanskom zaljevu i uz slovensku obalu mogući su jači udario sjevernog vjetra (tramontane?, a time i jači valovi na moru.

Jako nevrijeme će se kretati prema istoku i najkasnije u roku od četiri sata će priječi područje cijele Slovenije.

ARSO (Agencija za okoliš Republike Slovenije) savjetuje građane da putuju samo u slučaju krajnje nužde.

To je nevrijeme, kako javljaju talijanski mediji, snažno pogodilo sjeverni dio pokrajine Lombardije gdje je padala tuča veličine teniskih loptica, promjera 7-8 centimetara.

U sjeveroistočnom dijelu Milana snimljen je oko 11 sati svojevrsni ‘tornado‘. Izvješća o šteti i žrtvama zasad nisu dostupna.

Olujni vjetar je u tom dijelu Italije rušio stabla. tuča je oštetila mnoge automobile, a dva podvožnjaka je poplavila voda.

Vatrogasci su u petak ujutro imali 110 intervencija zbog poplava, oštećenih krovišta i srušenih stabala nakon silovitog nevremena.

DHMZ je nešto prije 14 sati najavio kako je u Hrvatskoj krajem dana moguće grmljavinsko nevrijeme uz prolazno jak i olujni vjetar. Sudeći po radarskim snimkama, taj se poremećaj približava našim krajevima. Kako također javlja DHMZ, najveća vjerojatnost za lokalno grmljavinsko nevrijeme u Hrvatskoj je poslijepodne i navečer.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!