Fotografija: Općina Sirač potpisala je Ugovor za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za dječji vrtić u Siraču sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade/Foto: Općina Sirač
Galerija
Općina Sirač potpisala je Ugovor za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za dječji vrtić u Siraču sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade/Foto: Općina Sirač

S potpisanim ugovorom Općina Sirač napravila prvi korak ka izgradnji novog vrtića

Za idejni projekt u planu je da vrtić ima tri skupine djece, jaslice, dvije odgajateljice po skupini, da sadrži malu dvoranu, urede, kuhinju te vanjsko igralište, rekao nam je Igor SupanOpćina Sirač potpisala je u četvrtak Ugovor za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za dječji vrtić u Siraču sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, koji sufinancira projektnu dokumentaciju oko 40 posto, a čime su stekli preduvjet za izgradnju vrtića.

Naime, sada je vrtić u sklopu škole, a u njemu je 40-ak djece te im fali prostora, a javila se i potreba odvajanja od škole.

Središnji državni ured za demografiju i mlade sufinancira projektnu dokumentaciju oko 40 posto/Foto: Općina Sirač
Središnji državni ured za demografiju i mlade sufinancira projektnu dokumentaciju oko 40 posto/Foto: Općina Sirač

- Za idejni projekt u planu je da vrtić ima tri mješovite skupine djece, jedne jaslice sa dvije odgajateljice po skupini, da sadrži malu dvoranu za vrtićance, urede za računovodstvo, tajnicu i ravnateljicu, kuhinju i ostale potrebne prostorije potrebne za funkcioniranje vrtića te vanjsko igralište - rekao nam je zamjenik načelnika općine Sirač, Igor Supan.

Polako do početka radova

S obzirom da načelnik općine ne smije trenutno ulaziti u nabave, nakon izbora će slijediti nabava za projektanta, a nakon potpisivanja ugovora slijedit će izrada glavnog projekta te ishođenje građevinske dozvole.

- Kada se to napravi, predstoji nam čekati mjeru 7.4.1. za sufinanciranje izgradnje vrtića. Još je rano govoriti kada će biti početak radova jer to ne ovisi o nama s obzirom na pozamašan iznos izgradnje vrtića od četiri ili pet milijuna kuna što općina ne može financirati sama nego moramo čekati natječaj na europskim fondovima kako bi se mogli prijaviti na sufinanciranje - istaknuo je Igor Supan.