Fotografija: Na vrijeme oslobodite svoj raspored i ne propustite mnogobrojne aktivosti na Omanovcu/Foto: Danijel Bartolić/CROPIX, Mario Barać
Galerija
Na vrijeme oslobodite svoj raspored i ne propustite mnogobrojne aktivosti na Omanovcu/Foto: Danijel Bartolić/CROPIX, Mario Barać

Rujan na Omanovcu: "Stiže Darko Rundek! A počele su i prijave za pub kviz „Suton pameti“

Legendarni Darko Rundek zapjevat će u subotu 9. rujna, a dan ranije održava se 6. izdanje popularnog i posjećenog kviza „Suton pameti na Omanovcu“. Na prošlom izdanju kviza u lipnju nastupilo je čak 19 ekipaDrugog vikenda u rujnu brdo Omanovac iznad Pakraca ponovno će postati središte kulturnih događanja, glazbenih koncerata i društvenih sadržaja, a tradicionalni „Pozdrav ljetu“ i „Ne moš omanut na Omanovcu“ bit će posljednje manifestacije ovogodišnjeg Pakračkog ljeta.

Nakon što je planiran pa otkazan krajem lipnja, kulturno-glazbeni ljetni susret "Ne moš omanut na Omanovcu" trebao bi biti održan u subotu 9. rujna i to uz nekoliko atraktivnih koncerata od kojih je najzvučniji onaj legendarnog Darka Rundeka.

Darko Rundek/Foto: Danijel Bartolić/CROPIX
Darko Rundek/Foto: Danijel Bartolić/CROPIX

On je karijeru započeo 70-tih godina u „novovalnom“ zagrebačkom bendu Haustor s kojim je objavio četiri albuma. Godine 1997. godine izdaje svoj prvi solo album "Apokalipso", a nakon njega još pet albuma. Posljednji, "Za vašu popodnevnu razonodu" izdao je 2022. s jazz orkestrom HRT-a.

Spoj funka, popa i rocka

„Ne moš omanut na Omanovcu“ će biti održan uz potporu Grada Pakraca i Turističke zajednice Grada Pakraca, a organiziraju ga Davor Nigović Lexy i Valentino Božić Crni, Pakračani s višegodišnjom privremenom adresom u Zagrebu.

- Nažalost, zbog tragičnog događaja morali smo odgoditi lipanjsko izdanje ovog našeg eventa, ali sam sretan da smo uspjeli uskladiti obaveze izvođača i da ćemo imati praktički identičan program kako je to bilo planirano prije dva i pol mjeseca, najavljuje Leksi.

To znači da će u subotu tijekom poslijepodneva i večeri na Omanovcu nastupiti Sara Renar koja je 2015. dobila Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Posjetitelje će rasplesati i raspjevati i bend „Cherrypop“ koji se na Omanovcu predstavio i lani. Oni su jedinstveni spoj funka, popa i rocka te najavljuju da će vas odvesti na putovanje prepuno pozitivne energije i plesa.

Na Omanovcu će zasvirati i house majstor Antonio Žuža, poznati DJ koji je zajedno s Ilijom Rudmanom 2015. godine osnovao „Imogen Recordings“, a 2022. otvorio vlastiti klub „Peti Kupe“ koji je postao kultno mjesto zagrebačke plesne scene.

Blok poezije uz čitanje stihova

S obzirom na to da je "Ne moš omanut na Omanovcu" kulturno, ljetno događanje, planiran je i blok poezije uz čitanje stihova najpoznatijih svjetskih pjesnika.

- Nadam se da će ovaj događaj naići na interes ljudi i da ćemo ga organizirati tradicionalno, svake godine, te da ćemo u budućnosti samo širiti sadržaje, primjerice na kazalište i slično. Omanovac je idealno mjesto za organiziranje ovakvog događanja jer imamo odličnu infrastrukturu, prekrasnu prirodu i šume i u ovom događanju vidim veliki potencijal. Zato pozivam ljude da nam se pridruže u subotu 9. rujna i dođu na kvalitetno i dobro druženje i opuštanje, poručuje Leksi.

Pozdrav ljetu

Subotnje prijepodne, ali i dan ranije, petak 8.9. rezervirani su za tradicionalni „Pozdrav ljetu“.

Osim plakata koji podsjeća na kraj ljeta, i vremenske prilike posljednjih dana više su jesenske nego ljetne/Foto: Mario Barać
Osim plakata koji podsjeća na kraj ljeta, i vremenske prilike posljednjih dana više su jesenske nego ljetne/Foto: Mario Barać
Foto: Mario Barać
Foto: Mario Barać

Subota će tako od jutarnjih sati biti rezervirana za djecu za koju će biti organizirani razni zabavni i edukativni sadržaji, radionice, igre i animacije koje će zajednički pripremiti djelatnici Muzeja Grada Pakraca, Osnovne glazbene škole, Turističke zajednice, Gradske knjižnice i ostalih ustanova, ali i udruga i tvrtki.

U petak će pak biti održan tradicionalni Pub kviz „Suton pameti na Omanovcu“ i bit će ovo 6. izdanje ovog vrlo popularnog i posjećenog kviza. A da se kviz doista i „primio“ na lokalnoj i široj pub kviz sceni, potvrđuje podatak da je na prošlom izdanju kviza koji je održan 10. lipnja nastupilo čak 19 ekipa!

Na kvizu se u lipnju okupilo rekordnih 19 ekipa/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Na kvizu se u lipnju okupilo rekordnih 19 ekipa/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
U subotu se na Omanovcu tražila klupa i stol više/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
U subotu se na Omanovcu tražila klupa i stol više/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

I ovaj put počinje u večernjim satima, a za izradu kviza i osmišljavanje pitanja zadužen je Zlatko Kubalek Kuba. Organizatori su Deki i njegova ekipa iz „Zelenog vrha“ koja stoji iza kompletne organizacije „Pozdrava ljetu“.

Pobjednička ekipa Magareća klupa s djecom, rodbinom, kumovima i susjedima/Foto: Mario Barać
Pobjednička ekipa Magareća klupa s djecom, rodbinom, kumovima i susjedima/Foto: Mario Barać

Svoje sudjelovanje na kvizu možete prijaviti na mailove sezame.pr@gmail.com

i dekiomanovac@gmail.com ili na broj 099/422-4223.