Fotografija: Domagoj Jakopović Ribafish na 17. Oldtimer susretu u Garešnic/Foto: Janja Čaisa
Galerija
Domagoj Jakopović Ribafish na 17. Oldtimer susretu u Garešnic/Foto: Janja Čaisa

Ribafish: "Došli smo u Garešnicu s jednim ciljem – pojesti i popiti sve što valja i vidjeti što je lijepo"

"Automobil sam kupio u Njemačkoj prije dvije godine i platio ga 6200 eura. Sad vrijedi od 12 do 20 tisuća eura. Sa svojom ekipom restaurirao sam desetak američkih vozila u 30 godina"
GAREŠNICA - Na ovogodišnjem 17. po redu Oldtimer susretu u Garešnici u organizaciji Oldtimer kluba Kurbla okupio se velik broj sudionika i posjetitelja. Tradicionalni rujanski susret ove je godine obilježilo toplo i suho vrijeme te posjet poznatog hrvatskog novinara i blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha koji ovaj vikend otkriva gastro čari Garešnice.

Velik broj izloženih vozila

Ljubitelji starodobnih vozila okupili su se u subotu u prijepodnevnim satima na garešničkoj Gradskoj tržnici odakle su krenuli put Lipika i Pakraca, gdje će također biti izložena starodobna vozila. Na tržnici je od jutra bilo jako dinamično i veselo, a posjetitelji su imali priliku vidjeti 80-ak nesvakidašnjih vozila.

<p>Ništa bez motocikla, naravno onih starodobnih/Foto: Janja Čaisa</p>

Ništa bez motocikla, naravno onih starodobnih/Foto: Janja Čaisa

Kurblaše su posjetili dugogodišnji prijatelji iz 15-ak klubova: od Samobora, Bjelovara, Zagreba, Međimurja sve do sudionika iz daljih gradova poput Zadra, rekao nam je predsjednik OTK Kurbla Boro Golenko.

<p>Predsjednik OTK Kurbla pozdravlja nazočne/Foto: Janja Čaisa</p>

Predsjednik OTK Kurbla pozdravlja nazočne/Foto: Janja Čaisa

Predsjednik je zajedno s dogradonačelnikom Goranom Cupekom i direktoricom TZ Sjeverna Moslavina Danielom Belak otvorio susret i pozdravio nazočne.

Dobra atmosfera

Uz velik broj zanimljivih i neobičnih starodobnih vozila poput Mercedesa iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, uvijek rado viđenog Chevroleta ili Porschea, zainteresirao nas je Renault 8 iz 1970. godine u vlasništvu Bjelovarčanina Zvonimira Šavorića. Vlasnik je ispred svog Renaulta s 43 konjske snage posložio izloške čije značenje nije bilo lako protumačiti.

<p>Prijatelji iz Međimurja stigli s klasikom/Foto: Janja Čaisa</p>

Prijatelji iz Međimurja stigli s klasikom/Foto: Janja Čaisa

– Malo smo se htjeli našaliti s našim prijateljima organizatorima i ponijeli dasku za surfanje u slučaju jake kiše te reket koji bi poslužio kao veslo u slučaju poplave – kazao nam je Zvonimir koji potvrđuje da je među sudionicima izuzetno važna i dobra atmosfera na susretima.

Ivan Bagarić iz Nove Gradiške, umirovljeni stomatolog i garešnički zet, na susretu je izložio svoje terensko vozilo ruski GAZ iz 1969. godine.

Restauracija iz zadovoljstva

– Automobil sam kupio u Njemačkoj prije dvije godine i platio ga 6200 eura. Sad im se cijene kreću od 12 do 20 tisuća eura. Vozilo je kao što vidite u odličnom stanju, sve je autentično, a prešao je svega 10 000 kilometara. GAZ je bio u Istočnoj Njemačkoj i sve su komande na njemačkom jeziku. U Garešnicu dolazim već godinama jer sam veliki ljubitelj oldtimer vozila. Sa svojom ekipom majstora restaurirao sam desetak američkih vozila u 30 godina. Restauracijom vozila bavio sam se isključivo zbog zadovoljstva – rekao nam je Ivan Bagarić.

<p>Vlasnik Ivan Bagarić i ruski GAZ iz 1969/Foto: Janja Čaisa</p>

Vlasnik Ivan Bagarić i ruski GAZ iz 1969/Foto: Janja Čaisa

Jedan od automoblila u originalnom stanju i odlično očuvan na susretu bio je i Chevrolet Corvette iz 1985. godine. Američku Corvetteu zagrebačkih tablica s osam cilindara rado su ogledavala djeca, ali i stariji.

<p>Fićo iz Zadra s naljepnicama na haubi/Foto: Janja Čaisa</p>

Fićo iz Zadra s naljepnicama na haubi/Foto: Janja Čaisa

„Fićo“ iz Zadra plijenio je pažnju svojim naljepnicama na haubi kao sjećanje na protekle susrete, a drugi plave boje isticao se naljepnicom zagrebačkog Fićo fan kluba, čime su bili najživopisniji promotori malenog legendarnog vozila. Na susretu su se kao i uvijek mogli vidjeti i starodobni motocikli.

Starodobni motocikli

Na garešničkom susretu opet se mogla vidjeti minijaturna i neobična BMW-ova Iseta iz 1957. godine u vlasništvu Pakračanina Darija Adžijevića. Iseta ima 250 kubika, 12 konjskih snaga, a maksimalna brzina joj je 80 kilometara na sat. Uz čitav niz vozila, svoje su mjesto kao i uvijek našli i starodobni motocikli.

<p>Svaki susret svoju Zastavu 101 ima/Foto: Janja Čaisa</p>

Svaki susret svoju Zastavu 101 ima/Foto: Janja Čaisa

Ovogodišnji susret posjetio je i poznati novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish, koji je došao u Garešnicu na poziv TZ Sjeverna Moslavina. U sklopu svoga vikend posjeta, Ribafish je imao priliku upoznati i Kurblaše.

Ribafish i promocija Garešnice

- Na svom proputovanju po Hrvatskoj došli smo i do Garešnice s jednim jasnim ciljem – pojesti i popiti sve što valja, i vidjeti sve što je lijepo. Između ostaloga, pogurati turistički još nedovoljno poznat grad. Počelo je sjajno. Danas smo imali priliku kušati izvrstan škrlet u vinariji Gašparec i isto tako iznenađujuće dobru viljamovku koju proizvodi obitelj Sužnjević. Uz to smo upoznali i članove OTK Kurbla i vidjeli čitav niz starodobnih vozila. Čekaju nas fileki u kultnom restoranu „Kod Bake“, a nakon toga šetnja ribnjacima - rekao je za MojPortal.hr Ribafish.

<p>Elegancija i drugačije linije/Foto: Janja Čaisa</p>

Elegancija i drugačije linije/Foto: Janja Čaisa

Ribafish je ponosni ambasador hrvatske turističke priče. Cilj im je proputovati cijelu Hrvatsku i predstaviti je na društvenim mrežama. Kako sam kaže, da i ljudi s juga posjete kontinentalni dio sad kad je kraj sezone. A primjer takve dobre interakcije kontinenta i juga upravo su ljubitelji starodobnih vozila koji jedni druge međusobno posjećuju, upoznaju druge krajeve i daju svoj doprinos turističkoj raznolikosti.

<p>BMW-ova Iseta iz 1957. godine/Foto: Janja Čaisa</p>

BMW-ova Iseta iz 1957. godine/Foto: Janja Čaisa

<p>Terensko vozilo i Mercedesi/Foto: Janja Čaisa</p>

Terensko vozilo i Mercedesi/Foto: Janja Čaisa

<p>Oldtimer susret posjetilo je 15-ak klubova/Foto: Janja Čaisa</p>

Oldtimer susret posjetilo je 15-ak klubova/Foto: Janja Čaisa

<p>Živopisni promotor legendarnog fiće/Foto: Janja Čaisa</p>

Živopisni promotor legendarnog fiće/Foto: Janja Čaisa

<p>Odlično vrijeme i odaziv na 17. susretu/Foto: Janja Čaisa</p>

Odlično vrijeme i odaziv na 17. susretu/Foto: Janja Čaisa

<p>Neizostavna buba na oldtimer susretu/Foto: Janja Čaisa</p>

Neizostavna buba na oldtimer susretu/Foto: Janja Čaisa

<p>Upadljiva Chevrolet Corvette iz 1985. godine/Foto: Janja Čaisa</p>

Upadljiva Chevrolet Corvette iz 1985. godine/Foto: Janja Čaisa

<p>Renault 8 iz 1970-e sa svojim vlasnikom/Foto: Janja Čaisa</p>

Renault 8 iz 1970-e sa svojim vlasnikom/Foto: Janja Čaisa