Fotografija: Foto: Martina Čapo, Štefan Brajković
Galerija
Foto: Martina Čapo, Štefan Brajković

Hrebak: "Terezijana će nadmašiti Špancirfest i Renesansni festival, brojke to potvrđuju"

Prodalo se 10 tisuća burgera, a sinoć već u 20 sati, nestalo je mesa. Zadovoljni su apsolutno svi, kako posjetitelji, tako i organizatori koju su otkrili da je Terezijana koštala oko 310 tisuća euraBJELOVAR – U četiri dana koliko je trajala, ovogodišnju Terezijanu, za koju organizatori ponavljaju da je bolja nego ijedna ranije, pohodilo je više desetaka tisuća gostiju. Što domaćih, što onih koji su pristigli iz drugih gradova pa i država. Prodalo se 10 tisuća burgera, a sinoć već u 20 sati, prije koncerta Jelene Rozge koja je zatvorila ovogodišnju bjelovarsku feštu, nestalo je mesa. Zadovoljni su apsolutno svi, kako posjetitelji, tako i organizatori koju su na današnjoj press konferenciji otkrili kako je na najveću bjelovarsku manifestaciju utrošeno oko 310 tisuća eura.

Foto: Slavica Trgovac Martan
Foto: Slavica Trgovac Martan
Foto: Štefan Brajković
Foto: Štefan Brajković
Foto: Štefan Brajković
Foto: Štefan Brajković

Otkriveno je kako se već danas kreće s organizacijom iduće Terezijane koja će, pogađate, opet biti najbolja. Ono što već sada organizatori znaju jest da će trajati dan duže nego ovogodišnja. Dakle, kreće već u srijedu 18. lipnja 2025. godine, a trajat će sve do nedjelje 22. lipnja.

Više urbanih sadržaja

Gradonačelnik Dario Hrebak kazao je kako se čak i najveći kritičari slažu da je ovogodišnja Terezijana bila najbolja dosad. Zahvalio se svima koji su bili uključeni u organizaciju, a ponajviše svom zamjeniku Igoru Brajdiću koji je preuzeo gotovo sav rukovodeći dio oko nimalo jednostavne organizacije.

- Terezijana je živi organizam, želimo da ona nadmaši sve kontinentalne manifestacije i Špancir fest i Renesansni festival. Po brojkama koje sam imamo jako smo im blizu. Dodat ćemo još urbanih sadržaja i kvalitetu tako podignuti na višu razinu, kazao je Hrebak koji je najviše ponosan na domaće snage kojima Bjelovar raspolaže.

Foto: Štefan Brajković
Foto: Štefan Brajković
Foto: Štefan Brajković
Foto: Štefan Brajković

- Oduševio me Big band, kao i bjelovarska i virovitička glazbena škola. Bili su spektakularni. Koncerti su uvijek dobri, naročito ako pogodimo izvođače. No, oni su već provjereno dobri. Mene je stoga najviše zadovoljila priča oko naših domaćih snaga, priznaje gradonačelnik.

Velik udio sponzora

Prikazom domaćih snaga na Terezijani, bilo u vidu gastronomije, kulture i običaja, zadovoljan je i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. Kao dodatni spektakl spomenuo je i Festival svjetla, a osvrnuo se i na popunjene smještajne kapacitete koji su znak da je grad bio pun ljudi.

- Ljudima je Terezijana bila veoma sadržajna. Oduševio ih je Festival igračaka, ali i Burger fest. Koncerti su na tek 5. mjestu. Što je sjajno s obzirom da smo imali kvalitetne izvođače. Gosti su prepoznali sve ono drugo što smo im pripremili, ističe Brajdić i otkriva kako je u četiri dana Terezijane prodano čak 10 tisuća burgera.

Ovogodišnja Terezijana, prema riječima organizatora, koštala je oko 310 tisuća eura.

Foto: Štefan Brajković
Foto: Štefan Brajković

- Ono što je bitno jest da su više od jedne trećine troškova pokrili sponzori kojima se zahvaljujem. Oko 125 tisuća eura pokrili su upravo sponzori. Bitno za naglasiti jest i da tokom Terezijane nije zabilježen nijedan incident.

- Terezijana je sigurna, obiteljska manifestacija koja će u budućnosti rasti još i više. Mi smo se sada zaista upisali na kartu ozbiljnih manifestacija u zemlji, zaključio je Brajdić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!