Fotografija: Foto: Daruvarske toplice
Galerija
Foto: Daruvarske toplice

Restoran Terasa opet u društvu 100 najboljih restorana u državi: "Spremamo nova iznenađenja"

Titula 100 vodećih postala je s godinama prestižna, a ugostitelji su svjesni da je i danas mogu obraniti/zaslužiti jedino ukoliko ih preporuče brojni zadovoljni gosti diljem HrvatskeDaruvarski restoran Terasa, po 13. se put našao u biranom društvu najboljih 100 hrvatskih restorana, pohvalili su se iz Daruvarskih toplica.

Foto: Daruvarske toplice
Foto: Daruvarske toplice

Prema riječima voditeljice projekta 100 vodećih hrvatskih restorana - Restaurant Croatica, Karin Mimice, ovaj projekt potiče kvalitetu u ugostiteljstvu kroz godišnje izbore vodećih i izdavanje prateće publikacije.

- To je najstariji nacionalni brand oznake kvalitete u ugostiteljstvu, iniciran još 1995. godine. Osnovna ideja bila je napraviti istraživanje tržišta koji su to restorani koji najbolje zadovoljavaju potrebe gostiju te istaknuti vodeće ne bi li se na taj način motiviralo i ostale na poboljšanje kvalitete ponude i usluge. U 1995. godini istraživanjem je bilo obuhvaćeno oko 700 restorana, dok se 2022. godine ta brojka popela na preko 2400 restorana. Dio glasovanja se provodi preko www.gastronaut.hr, a glasači mogu dodatno naglasiti kvalitetu ponude, usluge i ambijenta. Paralelno glasuju ugostitelji, voditelji restorana uz preporuku kolega koji su njima uzor te ispunjavaju upitnike s detaljnim opisom svoje ponude i usluge. Konačnu riječ nakon pregleda svih materijala daje Časni odbor projekta koji i proglašava novu listu 100 vodećih, koji mogu prezentirati i ono najbolje što hrvatsko ugostiteljstvo nudi u godišnjoj knjizi i vodiču Restaurant Croatica: "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti" - ističe Karin Mimica napominjući kako su uspoređujući podatke s upitnika za voditelje restorana iz godine u godinu zamijetili porast ponude i detalja koje gosta mogu motivirati na povratak, dugoročna ulaganja u kvalitetu ponude i educiranost osoblja te brojna događanja po restoranima.

Foto: Daruvarske toplice
Foto: Daruvarske toplice

- Titula 100 vodećih s godinama je postala prestižna, a ugostitelji su svjesni da je i danas mogu obraniti ili zaslužiti jedino ukoliko ih preporuče brojni zadovoljni gosti diljem Hrvatske - napominje Karin Mimica dodajući kako dosadašnji nositelji titule imaju istaknutu naljepnicu Restauranta Croatica na svojim ulaznim vratima.

Voditelj restorana Terasa Adriano Papoušek primio je plaketu Restaurant Croatica na svečanosti koja je održana u Rijeci.

Adriano nam je iskreno priznao kako je ponosan na svoju ekipu, ali i na sve djelatnike Daruvarskih toplica jer su, kako kaže, svi oni zaslužni za ovo priznanje.

Plaketu je primio voditelj restorana Terasa Adriano Papoušek/Foto: Daruvarske toplice
Plaketu je primio voditelj restorana Terasa Adriano Papoušek/Foto: Daruvarske toplice

- Sretan sam i ponosan što svi funkcioniramo kao jedan tim. U ovim vremenima kada gastronomija jako napreduje, a konobara i kuhara je sve manje, teško je naći kvalificirane i dobre radnike. Upravo iz tog razloga, posebno mi je drago što smo se našli u društvu 100 najboljih restorana u Hrvatskoj jer je to pokazatelj da svi skupa dobro radimo svoj posao - rekao nam je Adriano Papoušek koji nam je ovom prilikom otkrio kako će od studenog ove godine svaki mjesec imati jedan specijalni meni po odabiru šefa kuhinje u kojem će obavezno biti juha, glavno jelo, prilog, salata i, naravno, desert.

Foto: Daruvarske toplice
Foto: Daruvarske toplice

- U planu je da svaki mjesec bude neko novo, posebno osmišljeno jelo. Osim toga, imat ćemo i poseban meni za Martinje 11. studenog uz svirku tamburaša, a neki dan smo dogovorili i meni i glazbu za Novu godinu - kazao nam je voditelj restorana Terasa Adriano Papoušek.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!