Fotografija: Ekipa Tihomira Trstenjaka od prvoga dana nastupa na Gulašijadi/Foto: Martina Čapo
Galerija
Ekipa Tihomira Trstenjaka od prvoga dana nastupa na Gulašijadi/Foto: Martina Čapo

Rekordnih 55 ekipa prijavilo se za Gulašijadu u Velikom Trojstvu. Program vodi Branko Uvodić

Svima je na prvom mjestu druženje i zabava, kaže Senka Jandrašinčec koja je pozvala sve ljude da ih posjete i podrže majstore koji će 11. lipnja pokušati skuhati najbolji mogući vinski gulaš



VELIKO TROJSTVO – Kada su organizatori tradicionalne Gulašijade u Velikom Trojstvu koja ime nosi po prvom predsjedniku Udruge vinogradara, vinara i voćara, Ivanu Jandri Jandrašinčecu, prošle godine mislili da su oborili sve moguće rekorde s brojem tada prijavljenih ekipa koje su pokazale interes za kuhanjem gulaša, niti sanjali nisu što će se dogoditi ove godine.

Josip Crnogaj, predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar također je došao na lanjsku Gulašijadu/Foto: Martina Čapo
Josip Crnogaj, predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar također je došao na lanjsku Gulašijadu/Foto: Martina Čapo

Udruga Kremen iz Šandrovca/Foto: Martina Čapo
Udruga Kremen iz Šandrovca/Foto: Martina Čapo
Ekipa Vatrogasne zajednice Veliko Trojstvo/Foto: Martina Čapo
Ekipa Vatrogasne zajednice Veliko Trojstvo/Foto: Martina Čapo

Naime, Senka Jandrašinčec, predsjednica Udruge vinogradara, vinara i voćara Veliko Trojstvo, koja organizira ovu manifestaciju odala nam je danas kako zasad imaju prijavljenih čak 55 ekipa koje će se 11. lipnja natjecati u kuhanju vinskog gulaša. A prijave su još otvorene… Dokad, još niti sami ne znaju.

Prijave još otvorene

Podsjetimo, lani je na prostoru Etno okućnice u Velikom Trojstvu snage odmjerilo 40-ak ekipa, a brojni gosti, simpatizeri i prijatelji došli su podržati događanje koje je preraslo sve moguće okvire i pretvorilo se u međunarodnu manifestaciju.

Ove godine na redu je 8. memorijalna i 19. međunarodna Gulašijada „Ivan Jandrašinčec – Jandro“, a velika vijest je da će događanje voditi poznati voditelj Branko Uvodić.

Senka Jandrašinčec, predsjednica Udruge/Foto: Martina Čapo
Senka Jandrašinčec, predsjednica Udruge/Foto: Martina Čapo

Ekipa Lemuri/Foto: Martina Čapo
Ekipa Lemuri/Foto: Martina Čapo

-Pripreme su u tijeku, a dosad se prijavilo 55 ekipa. Iako su prijave još otvorene i trebale su biti otvorene do 08. lipnja, nismo sigurni hoćemo li ih morati prije zatvoriti. Ne znam je li pametno primiti više od 60 ekipa. Istina da je prostor velik, no sudeći po prošloj godini i izvanrednoj posjećenosti, bojimo se da nam livada ne postane premalena, našalila se Senka Jandrašinčec i dodala kako ovo događanje više nema onu natjecateljsku notu kao glavnu, već je svima najvažnije družiti se i dobro zabaviti.

Potpora Općine

-Naša Udruga više sama ne može ovakvo događanje organizirati, no, srećom, kao podrška tu su Općina Veliko Trojstvo, lokalni vatrogasci pa i Turistička zajednica Bjelovar – Bilogora od koje također očekujemo potporu i pomoć. Pratimo vremensku prognozu i veselimo se samom događanju. Veseli me i što nam se javilo puno novih ekipa koje dosad nisu sudjelovali plus oni koji su s nama od samih početaka, kazala je Jandrašinčec koju smo upitali jesu li već spremne i nagrade za najbolje majstore vinskog gulaša.

Nagrade za najbolje

-Nije još sve razrađeno do detalja, no nagrada će biti. Najbolji će osvojiti kotliće, bit će tu pehara, zahvalnica i ostalih iznenađenja, a najveće je što smo uz pomoć sponzora uspjeli za voditelja dobiti legendarnog Branka Uvodića koji će zasigurno dodatno podignuti atmosferu, odaje nam Senka koja je s ovom manifestacijom krenula skromno ne sluteći u što će ona prerasti.

Podravci iz Malog Trojstva/Foto: Martina Čapo
Podravci iz Malog Trojstva/Foto: Martina Čapo
Uzimanje uzoraka za ocjenjivanje/Foto: Martina Čapo
Uzimanje uzoraka za ocjenjivanje/Foto: Martina Čapo
Zoran Martan izdvaja gulaš za ocjenjivanje/Foto: Martina Čapo
Zoran Martan izdvaja gulaš za ocjenjivanje/Foto: Martina Čapo

-Mi nemamo niti profesionalnu komisiju, to su sve ljudi iz naroda. Svima je zapravo na prvom mjestu da se vide, druže i zabave i stoga se jako veselimo, zaključila je Jandrašinčec koja je i ovom prilikom pozvala ljude da ih posjete i podrže vrijedne gastro majstore koji će 11. lipnja zasukati rukave i pokušati skuhati najbolji mogući vinski gulaš.

Tamburaši su podizali atmosferu/Foto: Martina Čapo
Tamburaši su podizali atmosferu/Foto: Martina Čapo