Fotografija: Tehnička škola Daruvar s dva rada među sedam je najboljih u srednjoškolskoj skupini Izradi! weba za natječaj
Galerija
Tehnička škola Daruvar s dva rada među sedam je najboljih u srednjoškolskoj skupini Izradi! weba za natječaj "Zelene tehnologije"/Foto: Tehnička škola Daruvar

Reciklator vlage i Klicomat daruvarske Tehničke škole rasturio na kreativnom natječaju

Zahvaljujući sjajnom rezultatu i plasmanu među sedam najboljih, učenici Tehničke škole pozvani su na završnu izložbu u ZagrebuDARUVAR - Završio je nagradno kreativni natječaj u sklopu projekta Generacija NOW 2022./2023. Tema natječaja je bila Zelene tehnologije, a natječaj je trajao od 25. travnja 2023. do 21. svibnja 2023. godine.

U njemu je sudjelovala i Tehnička škola Daruvar i to s dva rada koja su među sedam najboljih u srednjoškolskoj skupini Izradi! weba za natječaj "Zelene tehnologije".

Zahvaljujući sjajnom rezultatu pozvani su na hackaton i završnu izložbu koja će se održati u Zagrebu. Tim će se povodom birati najbolji radovi.

Reciklator vlage i Klicomat

Učenici Tehničke škole Daruvar nadmetali su se s „Reciklatorom vlage“. Riječ je o učenicima: Luki Zemanu, Davidu Vacki, Draganu Kojadinoviću, čiji mentor je Alen Klubička, ing.

Reciklator vlage pogledajte OVDJE.

Foto: Tehnička škola Daruvar
Foto: Tehnička škola Daruvar
Foto: Tehnička škola Daruvar
Foto: Tehnička škola Daruvar

Drugi rad je Klicomat, učenicka Matea Havličeka, Filipa Ježeka, Jana Kligla, čiji mentor je Miro Kligl, ing.

Klicomat pogledajte OVDJE.

Foto: Tehnička škola Daruvar
Foto: Tehnička škola Daruvar
Foto: Tehnička škola Daruvar
Foto: Tehnička škola Daruvar

Kako kažu iz Škole, tim Instituta za razvoj i inovativnost mladih obradio je glasove i objavio rezultate glasova korisnika Izradi! weba za natječaj "Zelene tehnologije". Možete ih pogledati ovdje.

U rezultatima su svi projekti raspoređeni po broju glasova u rangovima za svaku dobnu skupinu.

Financijska donacija

Od svih radova izabrana su 4 najbolja u mlađoj osnovnoškolskoj dobnoj skupini (1. - 4. razred OŠ) i po 7 najboljih u starijoj osnovnoškolskoj (5. - 8. razred OŠ) i srednjoškolskoj skupini koji su pozvani na hackaton i završnu izložbu.

Dodatno, u prilogu je i popis od 60 ustanova (u kojem je Tehnička škola Daruvar) koje su imale najveći broj glasova korisnika Izradi! weba koje će zaprimiti financijsku donaciju koju mogu iskoristiti za dodatno unapređenje svojih radova i/ili kupnju dodatne opreme. Donacije će izvršiti HT.

-Tim Instituta za razvoj i inovativnost mladih zahvaljuje još jednom svima koji su sudjelovali u projektu u ovoj školskoj godini i želimo ovim putem istaknuti da smo iznenađeni kvalitetom i kreativnošću vaših timova i njihovih projekata! Čestitamo učenicima i mentorima, poručuju organizatori ovoga događanja.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!