Fotografija: Nenad Mrzlečki, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ-a na poslu neće biti više od mjesec dana/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Nenad Mrzlečki, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ-a na poslu neće biti više od mjesec dana/ Foto: Deni Marčinković

Ravnatelj hitnjaka Mrzlečki uzeo 26 radnih dana godišnjeg. Zamjenik tvrdi: "Nije riječ o ostavci"

"Ne znam što se događa. I mene je situacija pomalo zatekla. Nadam se da će ravnatelj doći tu i da ćemo razgovarati o svemu", tvrdi zamjenik ravnatelja Branko NovkovićBJELOVAR – U javnom prostoru jučer se pojavila informacija da je Nenad Mrzlečki, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ-a dao ostavku. Kako bismo provjerili je li to istina, kontaktirali smo aktualnog ravnatelja, no nije nam se javljao na pozive. Zatim smo pokušali doći do predsjednika Upravnog vijeća Zavoda, Petra Tomića koji se također nije javio.

No, bez problema smo i to iz prvog pokušaja dobili Branka Novkovića, zamjenika ravnatelja koji nam je potvrdio kako aktualnog ravnatelja Mrzlečkog na poslu neće biti više od mjesec dana.

Dugotrajni godišnji odmor

Naime, Nenad Mrzlečki, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije od jučer, 12. veljače je na godišnjem odmoru koji će trajati 26 radnih dana.

- Osobno su me iznenadile informacije koje su se pojavile, a koje govore da je ravnatelj Mrzlečki dao ostavku. Ono što ja znam jest da je ravnatelj s jučerašnjim datumom, 12. veljače, na godišnjem odmoru čije planirano trajanje jest 26 radnih dana. Koliko ja znam, nema obavijesti da je riječ o ostavci. Vjerujem da bi mi to rekao da je istina, kazao nam je Branko Novković koji je inače zaposlenik Zavoda u čazmanskoj ispostavi Zavoda za hitnu medicinu.

- Čuli smo se prošli tjedan kada me zamolio bi li ga mogao mijenjati da ide na godišnji odmor. Pristao sam na to, a kako bi se to moglo realizirati, napravili smo reorganizaciju rada, kaže Novković kojeg smo upitali je li uobičajeno da jedan zaposlenik, pa bio to i ravnatelj, ode na odmor u trajanju od 26 radnih dana.

Zabrinuti zaposlenici

- Ravnatelj je tako izrazio želju. A mi kao poslodavac imamo pravo, ukoliko imamo potrebu, pozvati radnika nazad na posao i tražiti da ranije prekine godišnji odmor. Takve prakse već je ranije bilo s ostalim djelatnicima. Zato sam i rekao da je planirano trajanje godišnjeg odmora 26 radnih dana, pojasnio je Novković koji vjeruje da će se ravnatelj Mrzlečki javiti i pojasniti svoje razloge.

- Ja konkretno ne znam što se događa. I mene je situacija pomalo zatekla. Nadam se da će ravnatelj doći tu i da ćemo razgovarati o svemu, no koliko znam, on ostavku nije dao, tvrdi Novković kojeg smo upitali i je li istina da inače zaposlenici plaću dobivaju do 10. dana u mjesecu, što ovaj mjesec nije bio slučaj.

Branko Novković/Foto: Facebook
Branko Novković/Foto: Facebook

- U našem statutu i pravilniku piše da plaće moramo isplatiti do 15. u mjesecu. Tako piše i radnicima u ugovorima. Dogodila nam se izvanredna situacija da je djelatnica koja radi obračun plaća slomila ruku i da je završila na bolovanju. Morali smo stoga hitno pronaći rješenje da ubrzamo situaciju. Još valja napomenuti kako od 1. siječnja imamo pod Zavodom i novu djelatnost -sanitetski prijevoz. To znači da imamo i više radnika za koje također treba napraviti obračune i evidencije, pojašnjava Novković.

Tvrdi da bojazni nema, te da će plaća biti isplaćena na vrijeme, o čemu je bilo riječi, dodaje, i na jutrošnjem sastanku s djelatnicima Zavoda koji su se, očigledno, zabrinuli.

Preuzimanje svih ovlasti

Novković ujedno pojašnjava kako je pismeno od ravnatelja Nenada Mrzlečkog tražio dozvolu da preuzme sve njegovi ovlasti.

- Prema statutu, u slučaju spriječenosti ravnatelja, sve njegove poslove preuzima zamjenik. Ja sam od ravnatelja tražio da mi tu odluku dodatno napiše pismeno te da u trajanju njegovog godišnjeg odmora imam ovlasti potrebne za normalno funkcioniranje Zavoda, zaključuje Novković.

Dodajmo, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ-a Nenad Mrzlečki kao niti predsjednik Upravnog vijeća Zavoda Petar Tomić nisu se javljali na mobitele. A do objave teksta nisu nam odgovorili niti na pismene upite mailom u kojima smo ih pitali je li istina da je aktualni ravnatelj podnio ostavku.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!