Fotografija: Područna škola Dautan/Foto: BBŽ
Galerija
Područna škola Dautan/Foto: BBŽ

Raspisan natječaj za izvođača radova na energetskoj obnovi Područne škole u Dautanu

Kako tvrde iz Bjelovarsko-bilogorske županije, po završetku radova će školu opremiti novim namještajem kako bi učenici i zaposlenici škole dobili uvjete rada primjerene vremenu u kojem živimoJoš jedna u nizu škola na području naše županije koja bi trebala biti energetski obnovljena je i Područna škola u Dutanu, koja djeluje u sklopu Osnovne škole Ivan Vitez Trnski u Novoj Rači. Natječaj za izvođača radova je raspisan, a projekt je ukupno vrijedan 640 tisuća kuna.

Kako tvrde iz Bjelovarsko-bilogorske županije, po završetku radova Županija će školu opremiti novim namještajem, s ciljem da učenici i zaposlenici škole dobiju uvjete rada i održavanja nastave primjerene vremenu u kojem živimo.

Područna škola Dautan/Foto: BBŽ
Područna škola Dautan/Foto: BBŽ

Ujedno, energetskom obnovom Područne škole Dautan nastavljaju se ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u Osnovnu školu „Ivana Viteza Trnskog“ Nova Rača budući da je matična školska zgrada već obnovljena, kao i područne škole u Međurači i Severinu, čime se ulaganja vezana uz Osnovnu školu „Ivana Viteza Trnskog“ zajedno s područnim školama posljednjih godina penju na preko 3,5 milijuna kuna.

Iz Županije dodaju i to da je njihov cilj obnoviti sve škole kojima su osnivači, bilo da je riječ o velikim matičnim ili malim područnim školama. Dodaju i to da je Bjelovarsko-bilogorska županija na drugom je mjestu ljestvice hrvatskih županija kada je riječ o ulaganjima u školstvo i obrazovanje. Najveći dio sredstava odnosi se na energetske obnove, dogradnje i izgradnje 50 školskih objekata.