Fotografija: Radovi će potrajati nešto više od dva mjeseca/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal, Nikica Puhalo/MojPortal
Galerija
Radovi će potrajati nešto više od dva mjeseca/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal, Nikica Puhalo/MojPortal

Radovi na pedijatriji i školskom dispanzeru: "Stiže rampa za invalide, nova stolarija, LED rasvjeta..."

Radi se na dvije lokacije u Daruvaru, uređenje će trajati 70 dana, a sve ambulante privremeno su preseljene na nove lokacije. Evo svih detalja...DARUVAR – Pacijenti iz Daruvara posljednjih dana su ostali zbunjeni. Ambulante u koje redovito odlaze ili su preseljene ili su u procesu preseljenja.

Naime, daruvarska "pedijatrija" se renovira pa je zbog toga ambulanta preseljena na drugu lokaciju. Radovi su već u tijeku.

Isto tako, u renoviranje uskoro ide i "Školski dispanzer" Doma zdravlja BBŽ-a u ispostavi Daruvar, na adresi Petra Svačića 48. Tamo su smještene oftalmološka i stomatološka ambulanta koje se ovih dana sele, a radovi bi trebali započeti krajem listopada.

Kako bismo doznali sve detalje o dva odvojena gradilišta, kontaktirali smo v.d. ravnatelja Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije Michella Gruičića.

Između ostaloga, zanimalo nas je i koje su točno ordinacije preseljene i gdje. Kao i kakvi su sve radovi u pitanju, koliko će oni potrajati i koliko će oni koštati.

Ugodniji boravak djeci i roditeljima

- Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije proveo je postupak javne nabave radova i ugovorio kompletnu rekonstrukciju prostora pedijatrije u Daruvaru. Radovima će se podići standard za obavljanje zdravstvene djelatnosti, poboljšati uvjeti rada osoblju te prilikom dolaska u ordinaciju učiniti ugodnijim boravak djeci i roditeljima, kazao je Gruičić i pojasnio kako će se u okviru građevinsko obrtničkih radova na ulazu u prostor pedijatrijske ordinacije izgraditi rampa za svladavanje visinske razlike s ciljem rješavanja problema pristupačnosti u prostor.

Isto tako, izvršit će se izmjena vanjske stolarije te urediti podnožje zgrade novom fasadom. Instalaterski radovi pak, obuhvaćaju radove na vodovodu i kanalizaciji, te elektrotehničke i strojarske radove.

Pedijatrijska ambulanta preseljena je u Dom zdravlja Daruvar/Foto: MojPortal.hr
Pedijatrijska ambulanta preseljena je u Dom zdravlja Daruvar/Foto: MojPortal.hr

Za obnovom vapi i sama zgrada Doma zdravlja Daruvar/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Za obnovom vapi i sama zgrada Doma zdravlja Daruvar/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

- Radovima na vodovodnim i kanalizacijskim instalacijama zamijenit će postojeći razvod cjevovoda i sanitarija novima. Elektrotehničkim radovima izmijenit će se stare stropne svjetiljke novom LED rasvjetom te ugraditi novi razvodni ormar s pripadajućom elektro infrastrukturom. Strojarskim radovima radi dotrajalosti postojećeg, instalirat će se novi sustav centralnog grijanja, postaviti radijatori i novi kondenzacijski bojler te klima uređaji za rashlađivanje prostora. Radovi, isto tako, također obuhvaćaju rušenje unutarnjih pregradnih zidova, postavljanje novih spuštenih stropova, pločica na podovima, gletanje i bojanje zidova, uređenje čajne kuhinje s ugradnjom pripadajuće opreme, uređenje sanitarnog čvora i pomoćnih prostorija, ističe v.d. ravnatelja i potvrđuje kako će sve ovo nabrojano potrajati 70 kalendarskih dana, koliki je rok izvođenja radova koji su započeli prije 10 dana, dakle 2. listopada.

Dodajmo, izvođač radova je Promont-Commerce d.o.o., a sve spomenuto koštat će 116.324,38 eura s PDV-om.

Opće informacije "pedijatrije"

Pedijatrijska ordinacija u kojoj radi pedijatrica Ana Golubić Knežević na adresi Trg Franje Tuđmana 5, preseljena je u prostor posebnog dežurstva (COM-a) koji se nalazi u prizemlju i glavnom ulazu zgrade Doma zdravlja BBŽ u Daruvaru na adresi Petra Preradovića 7. Broj telefona ostaje isti!

---------------------

Drugi radovi uskoro će započeti na zgradi „Školskog dispanzera“ Doma zdravlja BBŽ u ispostavi Daruvar, na adresi Petra Svačića 48.

Nove instalacije i vrata

- Bjelovarsko-bilogorska županija kojoj je Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije bio partner u projektu u sklopu Programa podrške regionalnom razvoju, sufinancirano sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, raspisala je javnu nabavu radova na I. fazi uređenja unutarnjeg prostora zgrade „Školskog dispanzera“ u ispostavi Daruvar.

Zgrada u Svačićevoj ulici u kojoj su smještene oftalmološka ordinacija i zubne ordinacije/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal
Zgrada u Svačićevoj ulici u kojoj su smještene oftalmološka ordinacija i zubne ordinacije/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal

- Predviđa se da bi uvođenje u posao izvođača radova bilo krajem listopada. Uređenje prostora Školskog dispanzera obuhvaća građevinsko-obrtničke te instalaterske radove. Građevinsko-obrtnički radovi se odnose na izmjenu ulaznih vrata u ordinacijama i bojanje unutarnje stolarije koja se zadržava te zamjenu završnih obloga podova, zidnih keramičkih pločica i krečenje. Instalaterski radovi obuhvaćaju vodovod i kanalizaciju, elektrotehničke radove i strojarske radove. Kod vodovoda i kanalizacije će se postojeći razvod cjevovoda, armature i sanitarije zamijeniti s novima. Kod elektrotehničkih radova će se izmijeniti razvodni ormari uključeno s pripremom za instaliranje sistema fotonaponskih ćelija koji će biti instalirani u budućoj fazi, u energetskoj obnovi, a kompletna instalacija će se zamijeniti, te će se postaviti LED rasvjeta. Strojarskim radovima će biti obuhvaćena izmjena plinskih instalacija za potrebe instaliranja učinkovitijeg kotla, po potrebi izmjena cjevovoda etažnog radijatorskog grijanja, izmjena ventilacije i klimatizacije, pojašnjava Gruičić.

Opće informacije za lokaciju „Školskog dispanzera“

Oftalmološka ordinacija Novaković Vlade, dr.med.spec.oftalmolog preseljena je na II. kat zgrade Doma zdravlja BBŽ u Daruvaru na adresi Petra Preradovića 7.

Ordinacija dentalne medicine Lipovski Željke, dr.med.dent., bit će preseljena i početi s radom na novoj lokaciji od 16.10.2023. (ponedjeljak)  u bivšu ortodontsku ordinaciju dr. Zeman na I. katu zgrade Doma zdravlja BBŽ-a u Daruvaru na adresi Petra Preradovića 7.

Ordinacija dentalne medicine Urbanek Maje, dr.med.dent. bit će preseljena i početi s radom na novoj lokaciji od 23.10.2023. (ponedjeljak)  u ordinaciji dr. Fric Mateje dr.med.dent., na I. katu zgrade Doma zdravlja BBŽ u Daruvaru na adresi Petra Preradovića 7.

Brojevi telefona navedenih ordinacija ostaju isti!

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!