Fotografija: Radovi na nogostupu u Velikoj Trnovitici u punome jeku: "Najvažnija sigurnost mještana"/Foto: MojPortal, KruGarešnica
Galerija
Radovi na nogostupu u Velikoj Trnovitici u punome jeku: "Najvažnija sigurnost mještana"/Foto: MojPortal, KruGarešnica

Radovi na nogostupu u Velikoj Trnovitici u punome jeku: "Najvažnija sigurnost mještana"

Obzirom na dotrajalost postojećeg, rekonstrukcija je bila neophodna i godinama visoko na listi prioriteta, kaže načelnik Ivan MarkovićVELIKA TRNOVITICA - U punom su zamahu radovi na izgradnji novog nogostupa u centru središnjeg naselja općine Velika Trnovitica. Riječ je o dionici koja od središnjeg dijela ide u pravcu Male Mlinske, s obje strane prilično prometne, županijske ceste i obuhvatit će sanaciju ukupno 570 metara staze, piše KruGarešnica.

Foto: KruGarešnica
Foto: KruGarešnica

-Vrijednost radova je blizu 620 tisuća kuna, od čega 240 tisuća sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja, a većina sredstava osigurana je u općinskom proračunu. Obzirom na dotrajalost postojećeg, rekonstrukcija je bila neophodna i godinama visoko na listi prioriteta, kaže načelnik Ivan Marković.

Nogostup prolazi ispred škole

Ovime će kretanje pješaka biti lakše i sigurnije, a važno je reći da vodi i do škole, tako da tom dionicom svakodnevno prolaze djeca.

-Ta je dionica nekada bila betonirana, a sada su se te ploče počele dizati. Mislim da je taj nogostup bitan ne samo da se ljudi lakše kreću, već i iz sigurnosnih razloga. To je potreba, istaknuo je načelnik Marković.

Foto: KruGarešnica
Foto: KruGarešnica

Sigurnost u prometu, posebno najmlađih, povećana je i u Novoj Ploščici gdje je ljetos dovršena i zadnja faza nogostupa te uz školu postavljena prometna signalizacija, piše KruGarešnica.