Fotografija: Radionice su potpuno besplatne/ Foto: Vlado Kos/Cropix (ilustracija)
Galerija
Radionice su potpuno besplatne/ Foto: Vlado Kos/Cropix (ilustracija)

RADA, Grad Daruvar i Algebra nude besplatne IT edukacije nezaposlenima. Evo detalja...

Vrijednost ovih edukacija inače iznose više od 1800 eura po polazniku, a traju 300 i 350 sati. Uz besplatna predavanja osigurani su i prostor te kompjuteri, kaže Nicol PolenusRazvojna agencija Daruvar u suradnji s Gradom Daruvarom i Visokim učilištem Algebra organizira hvalevrijednu edukaciju. Riječ je o programu učenja izrade web stranica (Front-End) ili računalih programa u programskom jeziku PHP (Back-End) i to potpuno besplatno.

Prema riječima ravnateljice RADA-e Nicol Polenus, polaznici na ovaj načim mogu stječi znanja i vještine potrebne za ispravnu primjenu HTML-a, za uređivanje web stranica pomoću CSS jezika za uređivanje i alata za obradu CSS datoteka.

Polaznici mogu biti iz cijele Hrvatske

- Na IT edukacije mogu se prijaviti svi nezaposleni iz cijele Hrvatske. Zbog toga postoji mogućnost da one u potpunosti budu online, dok je plan da polaznici iz Daruvara i okolice imaju hibridni oblik predavanja, točnije dio online, a dio uživo i to u novouređenom prostoru kod Digitalnog inovativnog centra, poručila je Polenus.

Nicol Polenus, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Nicol Polenus, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Točan datum početka edukacija još uvijek nije poznat, odnosno ovisi o broju polaznika.

- Cilj nam je skupiti barem 10 sudionika, iako ta brojka može biti i veća, kazala je Polenus te se osvrnula na uvjete koji kandidati moraju imati da uopće mogu konkurirati za edukacije.

- Što se tiče Front-End developera, polaznik mora biti nezaposlen i imati završenu najmanje četverogodišnju srednju školu, odnosno kvalifikaciju iz područja tehničkih znanosti, poput elektrotehnike, strojarstva, informatike, računalstva, robotike. Inače, ovaj program traje 350 sati i inače košta 1763 eura, pojasnila je ravnateljica RADA-e.

Osiguran prostor i računa

Dodaje i to da iste uvjete trebaju imati i kandidati za Back-End developera, uz napomenu da ta edukacija traje 300 sati te joj cijena inače iznosi 1880 eura. 

- Iz Algebre su nam poručili da mogu osigurati računala, dok je Grad Daruvar osigurao prostor, zaključila je Nicol Polenus.

Stručnim rječnikom rečeno, cilj programa Front-End edukacija je polaznicima omogućiti stjecanje znanja i vještina potrebnih za ispravnu primjenu HTML-a, za uređivanje web stranica pomoću CSS jezika za uređivanje i alata za obradu CSS.

Plakat/ Foto: RADA
Plakat/ Foto: RADA

Što se Back-End programa tiče, polaznici će imati priliku stječi znanja i vještina potrebnih za postavljanje radnog okruženja za rad u PHP-u, izradu jednostavnih i složenih računalnih programa u programskom jeziku PHP, izradu ER dijagrama i arhitekture MySQL baze podataka, pisanje jednostavnih i složenih SQL upita, izradu web aplikacija korištenjem radnog okvira Laravel, te za postavljanje web aplikacije u produkcijsko okruženje.

Za kraj recimo i to da se svi zainteresirani mogu prijaviti na mail rada@daruvar.hr ili broj telefona 043/634-623.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!