Fotografija: 
Foto: Nera Simic/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Nera Simic/CROPIX (Ilustracija)

Puhački orkestar Bjelovar poziva sve na seminar za dirigente: "Mogu doći i početnici"

Na seminar se mogu prijaviti sadašnji i bivši svirači, učitelji glazbe te svi glazbeni amateri i zaljubljenici u puhačku glazbu. Polaznici po završetku seminara dobivaju Potvrdu o sudjelovanjuBJELOVAR - Iz Puhačkog orkestra Bjelovar pozivaju sve zainteresirane na seminar za dirigente i članove puhačkih orkestara koji će biti održan pod vodstvom Gregora Kovačiča u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, 2. i 3. ožujka 2024. godine u Bjelovaru.

Kako kažu, Seminar će biti održan u suradnji s Puhačkim orkestrom Bjelovar u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog Bjelovar, na 1. katu, u amfiteataru, a uz financijska sredstva Ministarstva kulture i medija RH.

- Seminar je namijenjen svim polaznicima različitih predznanja i iskustava, onima koji do sad nisu imali priliku voditi puhački orkestar, ali i onima koji žele unaprijediti svoju dirigentsku praksu. Na seminar se mogu prijaviti sadašnji i bivši svirači, učitelji glazbe te svi glazbeni amateri i zaljubljenici u puhačku glazbu. Polaznici po završetku dvodnevnog programa seminara dobivaju Potvrdu o sudjelovanju na Seminaru.

Nove tehnike dirigiranja

Ovo je izuzetna prilika za sve dirigente i članove puhačkih orkestara da unaprijede svoje vještine i znanja kroz interaktivne radionice, predavanja renomiranih stručnjaka te praktične primjere iz prakse. Kroz različite tematske module, sudionici će imati priliku naučiti nove tehnike dirigiranja, pristupe interpretaciji glazbe te poboljšati svoje tehničke vještine na svojim instrumentima, ističu iz Puhačkog orkestra.

Inače, za prijavu na seminar potrebno je ispuniti prijavnicu i poslati je elektronskom poštom na e-mail: glazba@hrsk.hr. 

Za sve članice Hrvatskog sabora kulture i njihove članove seminar je BESPLATAN. Sudionici Seminara iz udruga koje nisu članice Hrvatskog sabora kulture dužni su uplatiti kotizaciju u iznosu od 60,00 €.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!