Fotografija: Učenici su pokazali talent i znanje i oduševili žiri/Foto: Dolores Šolaja
Galerija
Učenici su pokazali talent i znanje i oduševili žiri/Foto: Dolores Šolaja

Prvo međužupanijsko natjecanje iz mađarskog jezika u IV. OŠ Bjelovar: "Učenici oduševili žiri"

Svi polaznici mađarskog jezika su, osim vrijednih nagrada, također osvojili potpuno besplatan izlet u Budimpeštu i to zahvaljujući Vijeću mađarske nacionalne manjine BBŽ-aIV. Osnovna škola Bjelovar organizirala je prvo međužupanijsko natjecanje iz mađarskog jezika pod nazivom ‘Szépolvasási verseny’, odnosno Natjecanje u lijepom čitanju naglas.

Djeca su bila sjajna/Foto: Dolores Šolaja
Djeca su bila sjajna/Foto: Dolores Šolaja

Cilj natjecanja je promoviranje učenja stranih jezika, koja su u današnjem svijetu iznimno bitna, te promoviranje ljubavi prema čitanju na stranom jeziku, a idejni začetnik ovog projekta je nastavnica engleskog i mađarskog jezika Dolores Šolaja, koja je organizirala natjecanje te pripremila učenike za njega. Nastavnica je inače, još 2020. godine prvi put samostalno organizirala školsko natjecanje za učenike polaznike mađarskog jezika, te je još tada krenula s pripremama za prvo ikad županijsko natjecanje ove vrste.

Besplatan izlet

-Ovo natjecanje se već treću godinu zaredom održava i slobodno možemo reći da stvaramo svojevrsnu tradiciju u ovom manjinskom predmetu. Učenici su pokazali pozamašni talent i iznenadili članove žirija svojim nastupom. Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju, a učenici koji su osvojili 1. mjesto na školskoj razini, išli su dalje u finalni krug na županijskom natjecanju.

Članice žirija/Foto: Dolores Šolaja
Članice žirija/Foto: Dolores Šolaja

Svi polaznici mađarskog jezika su, osim vrijednih nagrada, također osvojili potpuno besplatan izlet u Budimpeštu, zahvaljujući Vijeću mađarske nacionalne manjine BBŽ i njihovoj predsjednici Zlati Berkeš, koja već dugi niz godina sponzorira i podržava ovo naše natjecanje i sav naš rad, poručila je Šolaja.

Osvojena mjesta – razredna nastava

1. Lara Pavić, 4.r., OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića (Grubišno Polje)-mentor: Dominik Turković

2. Lucie Stanja Bartoš, 4.r., ČOŠ Jana Amosa Komenskog (Daruvar) -mentor: Dominik Turković

3. Marija Despetović, 4.r, OŠ Velika Pisanica-mentor: Dolores Šolaja

Osvojena mjesta – predmetna nastava

1. Lucija Hajduković, 8.c, IV.OŠ Bjelovar-mentor: Dolores Šolaja

2. Dorian Lebinac, 6.b, OŠ Velika Pisanica--mentor: Dolores Šolaja

3. Nika Ivandija, 7.r., OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića (Grubišno Polje) -mentor: Dominik Turković

Foto: Dolores Šolaja
Foto: Dolores Šolaja
Foto: Dolores Šolaja
Foto: Dolores Šolaja
Foto: Dolores Šolaja
Foto: Dolores Šolaja
Foto: Dolores Šolaja
Foto: Dolores Šolaja

-Zahvaljujemo i našim sponzorima koji su omogućili prekrasne poklone učenicima, tj. izdavačkim kućama Mozaik knjiga, Profil-Klettu i Školskoj knjizi, Vijeću mađarske nacionalne manjine BBŽ, Forumu mađarskih prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj i IV. Osnovnoj školi Bjelovar, zaključuje Šolaja.

Dodajmo kako su na ovom natjecanju sudjelovali i učenici iz OŠ Gradina te iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice. Njihov mentor bio je Dominik Turković.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!