Fotografija: Već se sada razmišlja o novom projektu/Foto: MojPortal
Galerija
Već se sada razmišlja o novom projektu/Foto: MojPortal

Projektom Zaželi u Končanici 25 žena skrbilo o 167 starih i nemoćnih: "Čekamo novi natječaj"

Čim se otvori natječaj ponovno ćemo se javiti, kazao je načelnik Zlatko Bakunić zaključivši kako su do njega dolazile samo pohvale za sve ono što su gerontodomaćice činile posljednjih šest mjeseciKONČANICA – Jučer je u Končanici održana završna konferencija projekta „Zaželi bolje sutra – faza III“ čiji je nositelj Općina Končanica. Bila je to prilika da se osvrne na sve dobro što je proisteklo iz ovoga projekta koji je, podsjetimo, financiran iz Europskog socijalnog fonda. Općini su za provedbu dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1.235.100 kuna, osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Bilo je zaposleno 25 žena/Foto: MojPortal
Bilo je zaposleno 25 žena/Foto: MojPortal
Završna konferencija/Foto: MojPortal
Završna konferencija/Foto: MojPortal

Prijavitelj projekta bila je Općina Končanica, do su partneri bili Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Centar za socijalnu skrb Daruvar.

Higijenske potrepštine

-Ova treća faza provodila se osam mjeseci, a kroz projekt je bilo zaposleno 25 žena. Sve su one dio ranjive skupine koje su pružale potrebnu pomoć za 167 krajnjih korisnika. Svakog mjeseca korisnicima je isporučen paket higijenskih potrepština. Konkretno, u šest mjeseci isporučeno je ukupno 4 411 paketa, pojasnila je voditeljica projekta Vanja Podunavac.

Žene su s radom započele u rujnu 2022. godine i radile su ukupno šest mjeseci.

Žene su brinule o 167 korisnika/Foto: MojPortal
Žene su brinule o 167 korisnika/Foto: MojPortal

-Cilj cijele ove priče je lakši pristup tržištu rada za žene koje su dugotrajno nezaposlene. Kao i unapređenje radnih potencijala tih žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja, zaključila je voditeljica.

Pohvale za gerontodomaćice

Zadovoljan projektom je i načelnik Zlatko Bakunić koji se odmah na početku najprije zahvalio ženama koje su sudjelovale u projektu.

Načelnik je čuo samo riječi hvale na sve žene koje su radile proteklih 6 mjeseci/Foto: MojPortal
Načelnik je čuo samo riječi hvale na sve žene koje su radile proteklih 6 mjeseci/Foto: MojPortal

-Nadam se da ovo nije zadnji ovakav projekt. Čim se otvori natječaj ponovno ćemo se javiti i tako pružiti novu mogućnost zapošljavanja za 25 žena, kazao je Bakunić zaključivši kako su do njega dolazile samo pohvale za sve ono što su gerontodomaćice činile posljednjih šest mjeseci.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!