Fotografija: OŠ Lipik odobrena su državna sredstva za projekte/Foto: OŠ Lipik
OŠ Lipik odobrena su državna sredstva za projekte/Foto: OŠ Lipik

Projekt "Školski arboretum" lipičke osnovne škole među najboljima u državi

Projekt, čiju je koncepciju osmislila učiteljica biologije i prirode Martina Kobetić Pušćenik, ima za cilj obnovu školskog dvorišta nakon ljetnog nevremenaOsnovna škola Lipik uspješno je konkurirala na projektnim natječajima Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Kroz Poziv za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024. i Poziv za financiranje preventivnih projekata osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u istoj školskoj godini, školi su dodijeljena sredstva u iznosu od 5.123,22 eura. Jedan od nagrađenih projekata nosi naziv "Školski arboretum" te je istaknut kao jedan od kvalitetnijih i inovativnijih projekata među osnovnim školama u Republici Hrvatskoj, javlja Compas.

Šteta zbog nevremena

Projekt, čiju je koncepciju osmislila učiteljica biologije i prirode Martina Kobetić Pušćenik, ima za cilj obnovu školskog dvorišta nakon ljetnog nevremena. Odobrena sredstva u iznosu od 2.000,00 eura dodatno će pomoći u ostvarivanju ove zamisli.

"Nadam se kako će nas i u ovoj školskoj godini uveseljavati edukativna suradnja po pitanju održivog razvoja, te kako će naši učenici uistinu uživati u stvaranju nove oaze zelenila školskog okoliša", ne krije očekivanja ravnateljica Klaudija Kovač. Ravnateljica zahvaljuje na donaciji većeg broja sadnica stabala Šumariji Lipik i Šumariji Kutina, koja su već u jesenskom razdoblju zasađena.

Drugi projekt, pod nazivom "Sakupljamo pozitivne vibracije (chill hill)" usmjeren je prema preventivnom programu, a nositeljica projekta je pedagoginja Romana Štimac. Projekt je prijavljen s ciljem razvoja učeničkih kompetencija, vještina, kreativnosti i asertivnosti, te uključuje multidisciplinarne programe rada, istraživačke projekte, te unaprjeđenje mentorskog rada učitelja i stručnih suradnika s učenicima.

Poticanje zdravih odluka

Odobrena sredstva u iznosu od 3.123,22 eura bit će iskorištena za razvoj socijalno-emocionalnih i životnih vještina kod učenika. Cilj je omogućiti učenicima uspješno suočavanje s izazovima rasta, razvoja i odrastanja te ih pripremiti za buduće situacije, potičući zdrave i prosocijalne odluke.

Pedagoginja Štimac izražava vjeru u dugoročni uspjeh projekta: "Kada projekt zaživi, vjerujemo kako će to postati stalna aktivnost u našoj školi, te kako će privući veliki broj učenika koji će na raznim radionicama razvijati kreativnost, maštu, toleranciju i elokventnost."

Ovi projekti ne samo da pridonose razvoju učenika već i ističu Osnovnu školu Lipik kao lidera u inovacijama i pristupima obrazovanju na području Republike Hrvatske.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!