Fotografija: Župan Marušić proglasio je prirodnu nepogodu zbog suše/Foto: Vlado Kos/Cropix (Ilustracija)
Župan Marušić proglasio je prirodnu nepogodu zbog suše/Foto: Vlado Kos/Cropix (Ilustracija)

Proglašena prirodna nepogoda zbog suše za četiri grada i 14 općina u BBŽ-u

Štete se na propisanim obrascima prijavljuju gradskim i općinskim povjerenstvima za procjenu šteta, a rok za podnošenje prijava je osam dana od dana donošenja ove Odluke, poručuju iz ŽupanijeBjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog suše za područja četiri grada i 14 općina u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji.

Naime, zbog velike materijalne štete u poljoprivrednoj proizvodnji, osobito na ratarskim i povrtlarskim kulturama te trajnim nasadima i ribnjacima, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić donio je u utorak 23. kolovoza Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog suše.

Rok prijeve osam dana

Odluka je donesena za područja gradova Čazme, Daruvara, Garešnice i Grubišnog Polja te općina Berek, Dežanovac, Đulovac, Hercegovac, Ivanska, Kapela, Končanica, Nova Rača, Rovišće, Sirač, Štefanje, Velika Trnovitica, Veliki Grđevac i Zrinski Topolovac.

-Štete se na propisanim obrascima prijavljuju gradskim i općinskim povjerenstvima za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, a rok za podnošenje prijava je osam dana od dana donošenja ove Odluke, poručuju iz Županije.