Fotografija: Tehnička škola Bjelovar/Foto: Google Maps
Galerija
Tehnička škola Bjelovar/Foto: Google Maps

Profesor Tehničke škole u ponedjeljak dobiva otkaz jer se ne želi cijepiti niti testirati

"Nažalost, kolega je potpuno svjestan situacije i moram naglasiti da nam zbilja nije stvarao nikakve probleme, odnosno nema apsolutno ništa protiv škole", ističe MalogorskiProfesoru Tehničke škole Bjelovar idućeg ponedjeljka trebao bi biti uručen otkaz, čime će postati jedan od prvih prosvjetara u Hrvatskoj koji će zbog nepoštivanja covid-mjera ostati bez posla.

Naime, navedeni profesor već neko vrijeme ne dolazi na posao jer se ne želi cijepiti, niti testirati, zbog čega mu je ravnatelj Dario Malogorski prošlog petka bio primoran uručiti drugo, ujedno i posljednje, upozorenje pred izvanredni otkaz ugovora o radu.

Ne stvara probleme školi

- Danas istječe sedmodnevni rok za očitovanje, a budući da ga još uvijek nismo dobili, u ponedjeljak ćemo najvjerojatnije morati odraditi ono što moramo. Nažalost, kolega je potpuno svjestan situacije i moram naglasiti da nam zbilja nije stvarao nikakve probleme, odnosno nema apsolutno ništa protiv škole. Dapače, ponio se vrlo korektno prema ostalim profesorima, a onima koji su ga mijenjali ustupio je sve potrebne materijale za nastavu, pak čak je i ispravio kontrolne ispite, jedino što nije dolazio u školu, objašnjava Malogorski.

Dario Malogorski/ Foto: Deni Marčinković
Dario Malogorski/ Foto: Deni Marčinković

Ravnatelj dodaje i to da će još jednom pokušati razgovarati s profesorom, iako priznaje da bitne promjene, nažalost, ne očekuje.

Organizirana zamjena

- Kolega je još prvi put rekao da se ne želi testirati niti cijepiti i da neće dolaziti u školu. Također, nije se očitovao po niti jednom upozorenju, ali ponavljam nikakve probleme nije stvarao i vrlo mirno je primio cijelu situaciju i svjestan je posljedica. Naš jedini problem po ovom pitanju bio je organizirati nastavu za njegove predmete. Nije jednostavno pokriti jednu cijelu satnicu da bi učenici mogli imati stručnu nastavu, ali ipak smo uspjeli i to je ono što je najvažnije u cijeloj ovoj priči, istaknuo je ravnatelj Tehničke škole Bjelovar Dario Malogorski.

Kako sada stvari stoje, škola će uskoro morati raspisati natječaj za novo radno mjesto, odnosno za predmete koje je spomenuti profesor držao. Za kraj recimo i to da smo u školi doznali da navedeni profesor po ovom pitanju ne želi istupati u medijima, jer smatra da bi time dodatno otežao sebi, ali i školi.