Fotografija: Državni zavod za statistiku traži popisivače i kontrolore Popisa stanovništva/Foto: Vojko Bašicć/ CROPIX
Državni zavod za statistiku traži popisivače i kontrolore Popisa stanovništva/Foto: Vojko Bašicć/ CROPIX

Produžen rok prijava za kontrolore i popisivače stanovništva

U prosjeku, popisivač će moći zaraditi oko 5.000 do 6.000 kuna, ovisno o broju zaduženih popisnih jedinica i broju samostalno popisanih kućanstava u prvoj fazi PopisaDržavni zavod za statistiku produžio je rok za prijave za popisivače i kontrolore koji će sudjelovati u prvom digitalnom Popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.

Pozivamo sve zainteresirane kandidate za popisivače da na stranici Popisa www.popis2021.hr popune prijavu za popisivače do 18. srpnja 2021., odgovore na postavljena pitanja i sudjeluju u prvo digitalnom Popisu stanovništva.

Uvjeti za prijavu su: državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj, navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu te valjana adresa elektroničke pošte.

Terenski popis kreće krajem rujna

Terenski Popis u kojem će sudjelovati popisivači provodit će se najesen, od 27. rujna do 17. listopada ove godine. U prosjeku, popisivač će moći zaraditi oko 5.000 do 6.000 kuna, ovisno o broju zaduženih popisnih jedinica i broju samostalno popisanih kućanstava u prvoj fazi Popisa.

Preporuka Stožera civilne zaštite i epidemiologa za sve popisivače jest da se cijepe, što će uz pridržavanje epidemioloških mjera, cijeli proces učiniti sigurnijim.