Fotografija: Župan Marko Marušić razgovara s Čazmankom kojoj je lani oštećena kuća /Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marko Marušić razgovara s Čazmankom kojoj je lani oštećena kuća /Foto: BBŽ

Prirodna nepogoda zbog tuče i orkanskog vjetra proglašena u Čazmi i Velikoj Pisanici

Svi koji su pretrpjeli štetu imaju rok od 8 dana da ju prijave općinskim i gradskim povjerenstvima koja će ih unijeti u Registar šteta te potom dostaviti županijskom povjerenstvuŽupan Marko Marušić 1. srpnja 2024. godine donio je dvije odluke vezane za prirodnu nepogodu i to Odluku o proglašenju nepogode zbog tuče na području grada Čazme te Odluku o proglašenju nepogode zbog olujnog i orkanskog vjetra na području općine Velika Pisanica, javljaju iz BBŽ-a.

Tuča u Čazmi/Foto: Snimio čitatelj
Tuča u Čazmi/Foto: Snimio čitatelj
Pijavica u Velikoj Pisanici/Foto: Slavica Trgovac Martan
Pijavica u Velikoj Pisanici/Foto: Slavica Trgovac Martan

Obje odluke župan Marko Marušić donio je temeljen zahtjeva gradonačelnika odnosno načelnika općine koji su zahtjev podnijeli na prijedlog gradskog odnosno općinskog povjerenstava za procjenu štete od prirodnih nepogoda.

Rok od osam dana

Svi koji su pretrpjeli štetu imaju rok od osam dana od dana proglašenja da ju prijave općinskim i gradskim Povjerenstvima koja će ih unijeti u Registar šteta te potom elektronskim putem dostaviti Županijskom povjerenstvu.

Konačnu procjenu šteta Županijsko povjerenstvo dostavlja Državnom povjerenstvu koje utvrđuje prijedlog o visini obeštećenja.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!