Fotografija: Prijavite se dok još ima mjesta na kreativne radionice koje će se održati u sklopu Ginko sajma/Foto: MojPortal
Galerija
Prijavite se dok još ima mjesta na kreativne radionice koje će se održati u sklopu Ginko sajma/Foto: MojPortal

Prijavite se za radionice u sklopu Ginko sajma u Daruvaru, slobodnih mjesta sve je manje

Sve što djeca, školarci i odrasli izrade na kreativnim radionicama u subotu, ponijet će svojim kućama. Materijal je osiguran, a potrebno je imati samo dobru volju, napominju voditeljice radionicaDARUVAR – Ostalo je svega tri dana do drugog Ginko sajma u Daruvaru. Kako smo nedavno najavili OVDJE, riječ je o manifestaciji koju organizira Udruga Ždralice Daruvar, dok je Turistička zajednica Daruvar-Papuk partner događanja. Ovogodišnji Ginko sajam održat će se 01. listopada od 9 do 13 sati u perivoju ispred dvorca grofa Jankovića.

Foto: TZ Daruvar-Papuk
Foto: TZ Daruvar-Papuk

Kako nam je odala Suzana Lipovac, predsjednica Udruge Ždralice Daruvar, Ginko sajam zamišljen je tako da to bude druženje ispod stabla ginka bilobe koji je ponos svih u Daruvaru. Na sajmu će sudjelovati 10 izlagača koji će izložiti svoje rukotvorine prvenstveno na temu ginka, ali neće nedostajati niti ostalih rukotvorina.

Radionice za djecu i odrasle

Kreativne radionice za koje se još uvijek stignete prijaviti okosnica su Ginko sajma, a mi podsjećamo kako će biti održane čak tri.

Danijela Ljutak Jureković često vodi kreativne radionice/Foto: Marija Marasović
Danijela Ljutak Jureković često vodi kreativne radionice/Foto: Marija Marasović

Danijela Ljutak Jureković vodit će radionicu za odrasle pod nazivom "Jesenski foto album". Suzana Štefanac će voditi radionicu za osnovnoškolce "Razigrani okvir" dok će Ema Župić voditi još jednu radionicu namijenjenu djeci školskog uzrasta pod nazivom "Veseli bookmark za vesele čitače".

Budući da je slobodnih mjesta sve manje, mi vam otkrivamo na kojoj radionici će se što raditi kako biste se na vrijeme odlučili i prijavili. Evo što kažu voditeljice kreativnih radionica.

Materijal za rad je osiguran

-Na radionici pod nazivom "Veseli bookmark za vesele čitače" namijenjenoj djeci školskog uzrasta, odnosno djeci starijoj od sedam godina, koja će se održati od 10 do 11 sati izrađivat ćemo tzv. graničnike za knjige. Bit ćemo maštoviti tako da će se na radionici izrađivati "bookmarkovi" u obliku ginka, leptirića. Zatim, od raznih ukrasnih papira i končića izrađivat ćemo različite ukrase, a djeca će sama izabrati žele li bojati flomasterima, ukrašavati olovkama i slično, ističe Ema Župić i dodaje kako će sve izrađeno na kreativnoj radionici djeca moći ponijeti svojim kućama.

Foto: Dijana Puhalo
Foto: Dijana Puhalo
Foto: Dijana Puhalo
Foto: Dijana Puhalo

Dodala je i kako je sav materijal za rad spreman, a sve što treba je dobra volja i prijava na radionicu.

S njom se slaže i Danijela Ljutak Jureković koja će voditi radionicu za odrasle pod nazivom "Jesenski foto album". Također u terminu od 10 do 11 sati.

-Sve je spremno, no ostalo je svega još nekoliko slobodnih mjesta, stoga bi bilo dobro da nam se zainteresirani sugrađani što prije jave. Ako se netko boji kiše, dobro je naglasiti da nas, prema sadašnjoj prognozi, čeka lijep i sunčan dan. No, taman i da padne iznenada kiša, preselit ćemo se u dvorac tako da radionica neće biti otkazana, ističe Danijela i dodaje kako će koristiti različite materijale.

Mjesta još ima

-Kupovni, bezvezni, komercijalizirani fotoalbum mi ćemo personalizirati na način kako zamišljamo da treba izgledati jesenski album. Bit će tu puno filca, tkanine, papira, umjetnog cvijeća, špage, likra... U svakom slučajo šareno i u jesenskiim bojama. Budući da ćemo puno koristiti pištolj s vrućim ljepilom, radionica je za sve osobe starije od 16 godina. No, nadamo se da će nam stići i mališani koji mogu asistirati svojim roditeljima ili bakama i djedovima, pojašnjava Ljutak Jureković.

Daruvarska kreativka Danijela Ljutak Jureković na svom štandu prije dvije godine/Foto: Predrag Uskoković
Daruvarska kreativka Danijela Ljutak Jureković na svom štandu prije dvije godine/Foto: Predrag Uskoković

Radionica Suzane Štefanac namijenjena djeci mlađeg uzrasta do 5. razreda osnovne škole s temom "Razigrani foto okvir" bit će održana od 11 i 15 do 12 i 15 sati. 

-Svi materijali za rad su pripremljeni, koristit ćemo karton, hamer, filc, bit će malo i šljokica, a izrađivat ćemo okvir za fotografije. Ima još nekoliko slobodnih mjesta pa pozivam djecu, mlađe osnovnoškolce, da nam se prijave što prije. Sve što izrade, ponijet će, naravno svojim kućama, napominje Štefanac.

Štand Ždralica/Foto: Predrag Uskoković
Štand Ždralica/Foto: Predrag Uskoković
Proizvodi koje nude Ždralice/Foto: Daria Marković
Proizvodi koje nude Ždralice/Foto: Daria Marković

Inače, pored orgaizatora, odnosno Udruge Ždralice, svoje će proizvode na subotnjem Ginko sajmu izložiti Udruga Korak dalje, Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, Obrti Marpital te Pinks i Dots, Centar Rudolf Steiner, Tehnička škola Daruvar, Ekonomska i turistička škola Daruvar i Likovna grupa DA.

Foto: Dijana Puhalo
Foto: Dijana Puhalo
Foto: Dijana Puhalo
Foto: Dijana Puhalo