Fotografija: Radovi na stadionu Sokol/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Radovi na stadionu Sokol/Foto: Grad Daruvar

Pri kraju obnova Stadiona Sokol, nogostupa u Svačićevoj i još nekoliko objekata u gradu

"Drago mi je da smo kao Grad pomogli neke stvari završiti, a sve kako bi grad Daruvar izgledao pristojno i uljepšano te bio na korist svima", istaknuo je gradonačelnik LneničekGradonačelnik Daruvara Damir Lneniček sa svojom je zamjenicom Vandom Cegledi, direktoricom komunalnog poduzeća Darkom Ivanom Djedović, direktorom Darkom vodoopskrbe i odvodnje Vladimirom Lukačinom te članom uprave Darkoma Borom Karačićem obišao u utorak radove u gradu Daruvaru koje Grad Daruvar u potpunosti ili djelomično financira.

Vanda Cegledi, zamjenica gradonačelnika i Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara/Foto: Grad Daruvar
Vanda Cegledi, zamjenica gradonačelnika i Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara/Foto: Grad Daruvar

Tako su obišli radove na stadionu Sokol koji su u završnoj fazi, dio Svačićeve ulicu na kojoj su završeni radovi na izgradnji nogostupa, Crkvu svetih otaca prvog Vaseljenskog sabora na kojoj je u tijeku treća faza uređenja, župni ured Župe Presvetog Trojstva na kojoj se obnavlja fasada te rekonstrukciju vodovoda u naselju Markovac.

Radovi na nogostupu

Naime, radovi na izgradnji nogostupa na dijelu Svačićeve ulice između Preradovićeve i Jelačićeve ulice na desnoj strani, ugovorom s Gradom Daruvarom, obuhvaćali su izgradnju nogostupa od betonskih kocki u dužini od 250 metara, prosječne širine dva metra i površine 500 kvadrata.

Novi pločnik u Svačićevoj ulici/Foto: Grad Daruvar
Novi pločnik u Svačićevoj ulici/Foto: Grad Daruvar

- Radove smo započeli u ponedjeljak, 8. ožujka. Građevinski radovi završili su 10. svibnja, a u utorak je završeno i uređenje okoliša. Radovi su obuhvaćali iskop i odvoz postojećeg materijala, postavljanje betonskih rubnjaka, nasipavanje i valjanje tamponskog materijala, postavljanje betonskih kocki, zasipavanje kvarcnim pijeskom i na kraju valjanje postavljenih betonskih kocki - rekla nam je direktorica Darkoma, Ivana Djedović.

Lokalni vodovod

Sanacija lokalnog vodovoda Markovac obuhvaća saniranje dotrajale i stare mreže u duljini četiri kilometra, a kroz dva do tri tjedna bit će gotova prva dva kilometra te će se nastaviti radovi, a mještani će se moći spojiti na sustav javne vodoopskrbe i odvodnje.

Rekonstrukcija vodovoda u Markovcu/Foto: Grad Daruvar
Rekonstrukcija vodovoda u Markovcu/Foto: Grad Daruvar

- Mještani će time dobiti mogućnost da se spoje na sustav vode koja je pod našom kontrolom. Tamo je postojao stari vodovod koji je jednim dijelom bio sa starog izvora, a drugi sa naše vodospreme, a sada su oba stavljena pod naš sustav - kaže direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje, Vladimir Lukačin.

Što se tiče radova na stadionu Sokol, napravljen je zaštitni armirano-betonski zid, popravljene su betonske tribine koje su očišćene i oprane te pripremljene za montiranje novih stolaca. Napravljena je nivelacija postojećeg terena, a demontirala se stara oprema.

- Napravljena je kompletno nova drenaža, odnosno sustav odvodnje oborinskih voda, a trenutno se izvodi postavljanje specijalne podloge što je planirano završiti do 25. svibnja zbog vremenskih neprilika. Nakon toga će se uređivati cijeli glavni prilaz stadionu - kazao nam je Boris Peranović, viši stručni suradnik za pravne poslove.

Radovi na župnom uredu

Radove na župnom uredu koji su započeli u utorak financira župa Presvetog Trojstva u vrijednosti 330 tisuća kuna uz sufinanciranje Grada Daruvara, a izvođač radova je firma Batinjani beton.

Obnavlja se fasada na župnom uredu/Foto: Grad Daruvar
Obnavlja se fasada na župnom uredu/Foto: Grad Daruvar

- Radi se fasada i unutarnje uređenje potkrovlja zgrade što obuhvaća toplinsku izolaciju, a projektom je predviđena izmjena vanjske stolarije koju će raditi tvrtka Stolarski i drvomodelarski obrt modelstolarija iz Daruvara. Predviđeni završetak radova je 31. srpnja - rekao je Boris Peranović.

Radovi na pravoslavnoj crkvi

Isto tako, radove na Crkvi svetih otaca prvog Vaseljenskog sabora također sufinancira Grad Daruvar, osim brojnih donacija građana i vjernika. Inače, završene su tri strane fasade na crkvi, a trenutno se izvode radovi na južnom pročelju, obnovi tornja do ulice te zapadnog dijela crkve. Ovisno o sredstvima, kako kaže Damir Lneniček, u cilju je da se ove godine završe svi radovi na crkvi.

Crkva svetih otaca prvog Vaseljenskog sabora/Foto: Grad Daruvar
Crkva svetih otaca prvog Vaseljenskog sabora/Foto: Grad Daruvar

- Drago mi je da smo kao Grad pomogli neke stvari završiti, neke su u tijeku, neke sufinanciramo, neke financiramo, a sve kako bi grad Daruvar izgledao pristojno i uljepšano te bio na korist svima - istaknuo je gradonačelnik Daruvara, Damir Lneniček.