Fotografija: Obilazak završnih radova na zamjeni krovišta na osnovnoj školi u Velikom Grđevcu/Foto: BBŽ
Galerija
Obilazak završnih radova na zamjeni krovišta na osnovnoj školi u Velikom Grđevcu/Foto: BBŽ

Pri kraju obnova krovišta na osnovnoj školi u Velikom Grđevcu

Potpisani su i Ugovori o dodjeli sredstava BBŽ Orijentacijskom klubu Bjelovar, Češkoj besedi Končanica i Športskom ribolovnom društvu „Pastrva“ SiračU tijeku su završni radovi na sanaciji krovišta, odnosno zamjeni dijela krovišta na Osnovnoj školi Mate Lovraka Veliki Grđevac.

Riječ je o projektu vrijednom 443.430 kuna. Završni je to dio ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije kako u matičnu školu Mate Lovraka tako i u cjelokupno školstvo na području općine Veliki Grđevac.

Ulaganja u školstvo

Kada se zbroje projekti obnove matične škole, kao i obnove školsko-sportske dvorane pri Osnovnoj školi Mate Lovraka, područnih škola u Pavlovcu i Donjoj Kovačici, premašuje se iznos od 15 milijuna kuna ulaganja u školstvo na području općine Veliki Grđevac od strane Bjelovarsko-bilogorske županije. U stanje na terenu uvjerila se u pročelnica Vanja Posavac koja je jučer obišla školu i spomenute radove.

Pročelnica Mišir jučer je obilazila županiju/Foto: BBŽ
Pročelnica Mišir jučer je obilazila županiju/Foto: BBŽ

Na terenu je bila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike Snježana Mišir koja je potpisala Ugovore o dodjeli sredstava Bjelovarsko-bilogorske županije Orijentacijskom klubu Bjelovar, Češkoj besedi Končanica i Športskom ribolovnom društvu „Pastrva“ Sirač koji su svoje projekte i programe prijavili na županijski Javni poziv za financiranje projekata udruga od interesa Bjelovarsko-bilogorske županije.

Javni pozivi

Orijentacijskom klubu Bjelovar sredstva su dodijeljena za program „Stalna orijentacijska staza Kamenitovac“, Češkoj besedi Končanica za projekt „Primjena novih terapija u slobodnom vremenu", dok je Športsko ribolovno društvo "Pastrva" Sirač na Javni poziv prijavilo projekt „Izvođenje jezera ŠRD „Pastrva“.

Za navedene projekte i programe Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je 68 tisuća kuna.

Inače, u okviru navedenog Javnog poziva Županija je osigurala 1.2 milijuna kuna te na taj način  pomaže i podupire udruge na svom području koje svojim radom i djelovanjem obogaćuju život naše zajednice.