Fotografija: Prgomelje bogatije za novo igralište/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Prgomelje bogatije za novo igralište/ Foto: Grad Bjelovar

Prgomelje dobilo igralište vrijedno 63 tisuće eura: "Iduće godine isto će dobiti i Hrgovljani"

"Zadnjih pet godina ovdje se napravilo jako puno toga, a vidjet ćemo što još možemo napraviti po pitanju mjesnog doma", kažeHrebakPrigradsko naselje Prgomelje dobilo je novo igralište vrijedno 63 tisuće eura, kojeg su danas obišli bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić.

Gradonačelnik Hrebak sa suradnicima je obišao igralište/ Foto: Grad Bjelovar
Gradonačelnik Hrebak sa suradnicima je obišao igralište/ Foto: Grad Bjelovar

- Nastavljamo dobru suradnju s mjesnim odborima, kojima su nam jako važni. U Prgomelju smo odlučili napraviti sportsko igrališta kako bi mlađi stanovnici imali mogućnost baviti se sportom. Također, u neposrednoj blizini je i škola koju smo prijavili za energetsku obnovu. Taj projekt nam je prošao, ali se nalazi na rezervnoj listi. Zadnjih pet godina ovdje se napravilo jako puno toga, a vidjet ćemo što još možemo napraviti po pitanju mjesnog doma, poručio je Hrebak.

Igralište će dobiti i Hrgovljani

Prema riječima Igora Brajdića, slično takvo igralište iduće godine dobit će i Hrgovljani.

- Lani smo malonogometno igralište napravili u Cigleni, a ranije i u Radničkom naselju. Sa zadovoljstvom najavljujemo da ćemo isto takvo igralište iduće godine napraviti iza doma u Hrgovljanima, a prethodno ćemo srušiti zgradu koja se tamo nalazi, poručio je Brajdić.

Igralište je vrijedno 63 tisuće eura/ Foto: Grad Bjelovar
Igralište je vrijedno 63 tisuće eura/ Foto: Grad Bjelovar

Zadovoljstvo realiziranim projektom iskazala je i Gordana Margetić-Šunjo, ravnateljica Osnovne škole Rovišće kojoj pripada i Područna škola Prgomelje.

Dobra suradnja s Gradom

- Zahvaljujemo Gradu na pomoći, jer dobrobit djeca nam je zajednički interes. Inače, kada je ružno vrijeme djeca tjelesni imaju u domu, a dok je lijepo vrijeme do sad su bili na livadi. Nadamo se da će se ići u nadogradnju škole, da sva djeca nastavu pohađaju u jednoj smjeni, poručila je Margetić-Šunjo dodavši da školu trenutno pohađa 39 djece u pet razrednih odjela. 

Ravnateljica škole Gordana Margetić-Šunjo/ Foto: Grad Bjelovar
Ravnateljica škole Gordana Margetić-Šunjo/ Foto: Grad Bjelovar

Da je suradnja s Gradom dobra potvrdio je i predsjednik Mjesnog odbora Marijan Špoljarić.

- Zahvaljujem Gradu na svemu uloženom. Imamo još par sitnica za napraviti, poput kućice na autobusnom stajalištu ili obnove pročelja doma, ali to su sve manja ulaganja, zaključio je Marijan Špoljarić.

Igralištu se najviše vesele mališani/ Foto: Grad Bjelovar
Igralištu se najviše vesele mališani/ Foto: Grad Bjelovar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!