Fotografija: Premijer Andrej Plenkovic i predsjednik Sabora Gordan Jandrokovic čestitali su pravoslavnim vjernicima Božić/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (Ilustracija)
Premijer Andrej Plenkovic i predsjednik Sabora Gordan Jandrokovic čestitali su pravoslavnim vjernicima Božić/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (Ilustracija)

Premijer Plenković i predsjednik Sabora Jandroković čestitali vjernicima pravoslavni Božić

"Osnaženi božićnim duhom mira, radosti i tolerancije pomagat ćemo našim sugrađanima, osobito onima koji su ostali bez svojih domova da što prije obnove svoj razrušeni kraj", poručio je premijerPredsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je Božić vjernicima koji slave po julijanskom kalendaru, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću, prenosi Jutarnji list.

-Premda se moramo odreći tradicionalnih blagdanskih običaja druženja, želim da blagdan Kristovog rođenja proslavite u duhu zajedništva i solidarnosti, u mislima na bližnje, obitelj i prijatelje. Osnaženi božićnim duhom mira, radosti i međusobne tolerancije pomagat ćemo našim sugrađanima, osobito onim najugroženijima koji su ostali bez svojih domova i bez crkava da što prije obnove svoj razrušeni kraj. U ime Vlade i osobno, od srca vam želim sretan i blagoslovljen Božić. Mir Božji, Hristos se rodi!, stoji u čestitci premijera Plenkovića.

Jandroković čestitao Božić

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u također čestitku vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

-Svim vjernicama i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, uz pozdrav ‘Mir Božji, Hristos se rodi’, upućujem srdačne čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Poruka tolerancije i solidarnosti

Neka mir i radost Božića uđe u svako srce i svaki dom i obdari Vas toplinom, ljubavlju i zajedništvom među ljudima. Okupljeni u krugu svojih obitelji, proslavite ovaj radosni blagdan u miru i blagostanju", naveo je u čestitci predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković, dodavši: "Iza nas je izazovna godina, zato ne smijemo zaboraviti sve one kojima je teško i kojima je naša podrška toliko potrebna. Solidarnost, toleranciju i dobrotu prenesimo na svoje bližnje kako bismo, ispunjeni radošću Kristova rođenja, donijeli optimizam i nadu u bolje sutra, prenosi Jutarnji

MojPortal svim vjernicima koji Božić koji slave po julijanskom kalendaru upućuje srdačne čestitke i želi sretan i blagoslovljen Božić.