Fotografija: Obilježavanje Svjetskog dana Multiple skleroze u Lipiku/Foto: Compas.hr
Galerija
Obilježavanje Svjetskog dana Multiple skleroze u Lipiku/Foto: Compas.hr

Predavanjima i radionicama u Toplicama Lipik obilježen Svjetski dana Multiple skleroze

Obilježavanje je organizirano u suradnji s Medicinskim fakultetom iz Osijeka, Društvom Multiple skleroze PSŽ, Palijativnim timom Lipa i Hrvatskom udrugom za neurorehabilitaciju i restauracijsku neurologiju



U organizaciji Toplica Lipik te u suradnji s Medicinskim fakultetom iz Osijeka, Društvom Multiple skleroze Požeško-slavonske županije, Palijativnim timom Lipa i Hrvatskom udrugom za neurorehabilitaciju i restauracijsku neurologiju u konferencijskoj dvorani Quella u Lipiku 10. lipnja obilježen je Svjetski dan Multiple skleroze, bolesti koju još nazivaju bolest s tisuću lica, piše Compas.hr.

Predavanje u konferencijskoj dvorani Quella/Foto: Compas.hr
Predavanje u konferencijskoj dvorani Quella/Foto: Compas.hr

Na samom početku prisutne je pozdravila predsjednica Palijativnog tima LiPa Ljerka Pavković, ujedno i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo te glavna sestra lipičke bolnice. Okupljenima se kratko obratio i v.d. ravnatelja Toplica Lipik Goran Pušćenik, poželjevši svima dobrodošlicu te čestitavši liječnicima koji se trude otkriti uzrok, pronaći lijek i olakšati rano prepoznavanje ove bolesti, dok su o životu s ovom bolesti govorile Vesna Štefanek, predsjednica županijskog Društva Multiple skleroze i Violeta Vonić, predstavnica lokalne podružnice ovoga Društva, ali i predsjednica Društva Multiple skleroze Virovitičko-podravske županije Ljiljana Brkić.

Nadasve zanimljivo predavanje/Foto: Compas.hr
Nadasve zanimljivo predavanje/Foto: Compas.hr

Inspirativno predavanje naziva „Život s Multiplom sklerozom – do kud smo stigli?“, održala je prof. prim.dr. sc. Silva Butković Soldo, neurolog KBO i voditeljica Katedre za neurologiju Medicinskog fakulteta u Osijeku, dok je svečani ton ovome događaju čitajući poeziju dala pjesnikinja Irena Kalan, prenosi Compas.hr.

Priprema zdravih napitaka/Foto: Compas.hr
Priprema zdravih napitaka/Foto: Compas.hr

Kreativna radionica/Foto: Compas.hr
Kreativna radionica/Foto: Compas.hr

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana Multiple skleroze u Lipiku Dunjica Karniš, mag. med. techn., praktičar ekspresivne art terapije održala je likovnu radionicu „Kako biti kreativan?“, a voditelj prehrane Toplica Lipik Alen Tutić demonstrirao je pripremu smoothieja jer, kako je istaknuto, svježe voće i povrće ima blagotvoran učinak pri liječenju oboljelih od Multiple skleroze.

MS nazivaju bolest s tisuću lica/Foto: Compas.hr
MS nazivaju bolest s tisuću lica/Foto: Compas.hr