Fotografija: Foto: Mavric Pivk/DELO/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Mavric Pivk/DELO/CROPIX (Ilustracija)

Poznati trgovački lanac kažnjen, prodavao mliječne proizvode kojima je istekao rok trajanja

Kupci su prijavili da se u dućanu na akciji prodaje sirni namaz kojemu je istekao rok trajanja, no sanitarni inspektori ga nisu pronašli na policamaU Plodinama u Kaštel Štafiliću na akciji su potrošači zatekli mliječne proizvode Philadelphia s rokom trajanja 2.4.2024. godine, piše na Faceboook stranici "Halo, inspektore" koju je pokrenuo Europski centar izvrsnosti potrošača - ECIP.

Iako su trgovci od strane potrošača upozoreni, oni su to, navodno, i dalje držali na akciji. Zbog toga, u akciju je krenula inspekcija i obavila nadzor.

Nalaz inspekcije

"Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata odmah po zaprimljenoj prijavi obavila je inspekcijski nadzor u prodajnom prostoru te nisu zatečeni predmetni proizvodi s istekom roka trajanja „Najbolje upotrijebiti do“, a koje su navedeni u prijavi potrošača već su svi bili urednog roka trajanja uskladišteni na propisanom temperaturnom režimu.

Međutim, tijekom nadzora zatečena su četiri mliječna proizvoda kojima je istekao rok „Upotrijebiti do“, temelje čega je pravnom subjektu izdano usmeno rješenje o zabrani i neškodljivom zbrinjavanju zdravstveno neispravne hrane, te je primjenjujući odredbe članka 39. stavak 4. i stavak 5. Zakona o hrani („Narodne novine“ br. 18/23) za utvrđeni prekršaj izrečena novčana kazna", izvijestio je Državni inspektorat.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!