Fotografija: Požeški biskup Antun Škvorčević primio je pakračku gradonačelnicu Anamariju Blažević/Foto: Požeška biskupija
Galerija
Požeški biskup Antun Škvorčević primio je pakračku gradonačelnicu Anamariju Blažević/Foto: Požeška biskupija

Požeški biskup Škvorčević susreo se s pakračkom gradonačelnicom Anamarijom Blažević

Iduće jeseni otvorit ćemo prostor Dječjeg vrtića s katoličkim odgojnim programom, a ovog mjeseca kreću večeri sakralne glazbe u pakračkoj župnoj crkvi, kaže Anamarija BlaževićPožeški biskup Antun Škvorčević primio je pakračku gradonačelnicu Anamariju Blažević i pakračkog župnika Jozu Zorića u Biskupskom domu u Požegi.

Katolički odgojni program

Osim biskupa, župnika i gradonačelnice, sastanku je nazočio i Ivica Žuljević, voditelj Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije. Razgovarali su, između ostalog, o daljnjem smjeru odgoja i obrazovanja u Gradu Pakracu s obzirom da ove godine u dječjem vrtiću imaju novoupisanih više od 80 djece.

- Razgovarali smo o suradnji s Požeškom biskupijom te bismo iduće jeseni otvorili prostor Dječjeg vrtića s katoličkim odgojnim programom koji se nalazi u blizini Župnog dvora i crkve, a ta namjena unazad godinu dana građevinski je i napravljena - rekla nam je Anamarija Blažević.

Kulturne teme

Osim vrtića i odgojno-obrazovnih tema, razgovarali su i o kulturnim temama.

Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca i Antun Škvorčević, Požeški biskup/Foto: Požeška biskupija
Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca i Antun Škvorčević, Požeški biskup/Foto: Požeška biskupija

- Imamo zajednički pogled na to da bi i kulturu trebalo uzdignuti na jedan dodatni nivo pa ćemo već od ovog mjeseca započeti s održavanjem večeri sakralne glazbe u pakračkoj župnoj crkvi jer imamo novoobnovljene orgulje i želimo muzejski izlagati svu našu sakralnu baštinu koja je spašena u Domovinskom ratu te ju na taj način prezentirati stanovništvu - kaže gradonačelnica i dodaje da je razgovor bio vrlo ugodan.