Fotografija: Kakav divan povratak tradiciji - novorođena djeca Lucija, Katarina i Martin obilježili su kraj 2022. godine/Foto: Općina Velika Trnovitica
Galerija
Kakav divan povratak tradiciji - novorođena djeca Lucija, Katarina i Martin obilježili su kraj 2022. godine/Foto: Općina Velika Trnovitica

POVRATAK TRADICIJI U Velikoj Trnovitici rođene Katarina i Lucija, no posebno veseli - Martin

Novorođeni Martin nosi ime zaštitnika naše općine. A koliko mi je poznato, i djed od rođenog dječačića također je Martin, što je baš lijepo, zadovoljan je načelnik Ivan MarkovićVELIKA TRNOVITICA - U mjesec i pol dana u prostorijama Općine Velika Trnovitica čak tri puta u gosttima su bili najmlađi žitelji ove općine. Kako tradicija nalaže, Općina svako svoje novorođenče izdašno daruje, a to se nije promijenio niti u 2023. godini.

Darove su tako dobili Martin, Katarina i Lucija.

Tradicionalna imena

-Pred sam kraj 2022. godine općina je postala bogatija za malenu Katarinu. Roditeljima djevojčice načelnik Ivan Marković uručio je rješenje za isplaćenu naknadu. Čestitamo, a Katarini smo zaželjeli bezbrižno i veselo odrastanje, poručili su iz Općine.

Malena Katarina s roditeljima i načelnikom/Foto: Općina Velika Trnovitica
Malena Katarina s roditeljima i načelnikom/Foto: Općina Velika Trnovitica

Potporu u iznosu od 10 tisuća kuna koja je sada pretvorena u eure, dobila je krajem prosinca i djevojčica Lucija.

-Rješenje o dodjeli novčane potpore za novorođeno dijete preuzeli su roditelji Marina Liber i Mihael Skender.

Lucija s roditeljima i načelnikom/Foto: Općina Velika Trnovitica
Lucija s roditeljima i načelnikom/Foto: Općina Velika Trnovitica

To je bila zadnja prošlogodišnja novčana potpora. Uvjereni smo da će malena Lucija imati bezbrižno djetinjstvo, kazali su iz Općine.

Martin posljednji rođeni dječak

Iako su imena rođenih djevojčica, Katarine i Lucije, tradicionalna i sve rjeđa, ono što je posebno razveselilo čelnike općine Velika Trnovitica je ime dječaka koji je u pratnji roditelja u prosincu posjetio prostorije Općine.

Dječak imena Martin posebno je obradovao čelnike Općine/Foto: Općina Velika Trnovitica
Dječak imena Martin posebno je obradovao čelnike Općine/Foto: Općina Velika Trnovitica

- Dječak se zove Martin, nosi ime zaštitnika naše općine, a nama je jako drago što su roditelji izabrali upravo to tradicionalno ime. Koliko mi je poznato, djed od rođenog dječačića zove se Martin, kazao nam je načelnik Ivan Marković koji je ugostio i darivao dječaka.

Budući da se sveti Martin obilježava 11. studenog, kada se slavi i Dan općine Velika Trnovitica, sveta Katarina 25. studenog, a sveta Lucija 13. prosinca, očito je da žitelji s područja općine Velika Trnovitica itekako poštuju tradiciju, što je za svaku pohvalu.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!