Fotografija: Foto: Boris Arbanas/CROPIX (ilustracija)
Foto: Boris Arbanas/CROPIX (ilustracija)

Povlači se popularni dječji sirup protiv kašlja zbog mogućih onečišćenja česticama ambalaže

Povlačenje se provodi iz preventivnih razloga, do razine ljekarni, izvijestila je Agencija za lijekove i medicinske proizvodeIz ljekarni se povlači poznati dječji lijek protiv kašlja Fluimukan Junior zbog sumnje na moguću pojavu onečišćenja otopine česticama ambalaže, javlja Agencija za lijekove i medicinske proizvode.

Kako su izvijestili, tvrtka Sandoz, koja je nositelj odobrenja za lijek Fluimukan Junior 20 mg/ml oralna otopina (acetilcistein), provodi povlačenje serija MS8992 i NB5852 navedenog lijeka, koji se inače izdaje bez recepta.

Dostupni drugi lijekovi

- Povlačenje se provodi iz preventivnih razloga, do razine ljekarni. Navedene serije lijeka povlače se temeljem sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na moguću pojavu onečišćenja otopine česticama ambalaže - kažu u Agenciji.

Iako na hrvatskom tržištu nije dostupan lijek iste jačine i istog farmaceutskog oblika,  za terapijske indikacije dostupni su drugi lijekovi.

- Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije - poručili su u petak u Agenciji za lijekove.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!