Fotografija: Djeca napokon više neće morati hodati opasnom županijskom prrometnicom/Foto: Općina Zrinski Topolovac
Galerija
Djeca napokon više neće morati hodati opasnom županijskom prrometnicom/Foto: Općina Zrinski Topolovac

POVIJESNI TRENUTAK U Zrinskom Topolovcu izgrađeno prvih 500 m nogostupa: "Od škole do crkve"

"Vrijednost ovog projekta iznosi 162.298,00 eura. U planu je i nastavak izgradnje nogostupa u općini, a izrada dokumentacije je već u tijeku", kažu u OpćiniZRINSKI TOPOLOVAC - Općina koja unatoč lošoj demografskoj slici u Hrvatskoj, broji velik broj djece, ovih je dana dobila prve metre izgrađenog nogostupa.

Kako su se pohvalili iz Općine, riječ je o realiziranom projektu pod nazivom "Za sigurne male korake".

- Prvi općinski nogostup ukupne je dužine oko 500 metara, a proteže se na potezu od Osnovne škole u Zrinskom Topolovcu, do Crkve sv. Mihaela arkanđela.

Pomoć Središnjeg ureda za obnovu

Vrijednost ovog projekta iznosi 162.298,00 eura, a iznosom od 33.180,70 eura sufinanciran je od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Važnost i korist ovog projekta je vrlo velika, ponajprije zbog povećanja prometne sigurnosti svih stanovnika Općine, a pogotovo onih najmlađih koji više nisu primorani hodati uz vrlo prometnu županijsku cestu, kažu iz Općine.

Dodaju kako je u planu i nastavak izgradnje nogostupa u Općini, a izrada dokumentacije je već u tijeku.

Kroz središte Zrinskog Topolovca izgrađen je nogostup u dužini od 500 metara, a kako kaže načelnica, projekt ide dalje/Foto: Martina Čapo
Kroz središte Zrinskog Topolovca izgrađen je nogostup u dužini od 500 metara, a kako kaže načelnica, projekt ide dalje/Foto: Martina Čapo

Podsjetimo, o ovoj ttemi smo pisali već nekoliko puta. Prvi put u prosincu 2021. godine i zatim u ožujku 2022. godine. U oba razgovora načelnica Općine Jasna Mikles Horvat izrazila je zadovoljstvo što se napokon gradi infrastruktura neophodna za sigurnost mještana, ponajprije djece koje na području Općine Zrinski Topolovac uistinu ima puno.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!