Fotografija: Gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh i župan Marko Marušić/Foto: BBŽ
Galerija
Gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh i župan Marko Marušić/Foto: BBŽ

POTVRĐENO JE U Grubišnom Polju gradi se Centar za starije osobe, zaposlit će se 60 ljudi

Izgradnjom Centra uspostavit će se nova socijalna ustanova za osobe koje su funkcionalno ovisne ili boluju od Alzheimera i drugih demencijaGrad Grubišno Polje putem Razvojne agencije AGRO, a u partnerstvu s Bjelovarsko-bilogorskom županijom u ožujku ove godine na natječaj Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike prijavio je dosad najveći strateški projekt u povijesti tog grada pod nazivom „Centar za starije osobe“, javljaju iz BBŽ-a.

Odlične vijesti stigle su jučer iz Grubišnog Polja. Projekt je odobren i očekuje se izgradnja centra na površini od 4800 četvornih metara.

- Koliko je važna izgradnja centra koji kroz partnerstvo od samog početka snažno podupire Bjelovarsko-bilogorska županija na čelu sa županom Markom Marušićem govori i podatak da se nakon završetka izgradnje centra očekuje 60-tak novotvorenih radnih mjesta za osobe koje će skrbiti o korisnicima centra s područja cijele županije, kažu iz BBŽ-a.

Za oboljele od Alzhimera

Ukupna vrijednost projekta je 9.223.455,16 EUR, a odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 6.138.429,00 EUR. Izgradnjom Centra uspostavit će se nova socijalna ustanova za osobe koje su funkcionalno ovisne ili boluju od Alzheimera i drugih demencija.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Planirano je uvođenje izvaninstitucionalnih usluga za više od 200 korisnika koje se odnose na dostavu obroka pomoć u kući, savjetovanje, obavljanje redovnih sistematskih pregleda te cjelodnevni i poludnevni boravak. Cilj je stvoriti okruženje koje potiče aktivnosti i socijalnu interakciju starijih osoba stvarajući im priliku da ostanu aktivni i povezani s lokalnom zajednicom.

Ovaj projekt označava ključan korak prema stvaranju bolje budućnosti za naše najstarije sugrađane, omogućavajući im dostojanstven život i podršku koja im je potrebna, zaključuju iz Županije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku