Fotografija: Udruge umirovljenika Garešnice, Hercegovca i Garešničkog Brestovca dobile su županijsku potporu/Foto: BBŽ
Udruge umirovljenika Garešnice, Hercegovca i Garešničkog Brestovca dobile su županijsku potporu/Foto: BBŽ

Potporu Županije dobili i umirovljenici iz Garešnice, Hercegovca i Garešničkog Brestovca

Dobiveni novac umirovljenici pretižito koriste za programe socijalnih potreba, zdravstvene skrbi, programe koji se tiču njigovog društvenog života, odnosno razna natjecanja i druženja te obrazovanjaUdruge umirovljenika Garešnice, Hercegovca i Garešničkom Brestovca još su jedne u nizu udruga koje su za svoj rad dobile potporu Bjelovarsko-bilogorske županije. Sukladno tome, zamjenica župana Bojana Hribljan potpisala je ugovore s predstavnicima ovih udruga. Kako se moglo čuti prilikom ranijih potpisa, Županija godišnje iz proračuna izdvaja više od milijun kuna za naše sugrađane treće životne dobi, što našu županiju svrstava u sam vrh na ljestvici hrvatskih županija po tom pitanju. Dobiveni novac umirovljenici pretežito koriste za programe socijalnih potreba, zdravstvene skrbi, programe koji se tiču njihovog društvenog života, odnosno razna natjecanja i druženja te obrazovanja.  

Umirovljenici iz Garešnice za projekt “Za garešničke umirovljenike” ostvarili su potporu u iznosu od 40 tisuća kuna, dok je za umirovljenike iz Hercegovca i Garešničkog Brestovca u sklopu projekata “Iskoristi dan, budi aktivan” i “Pozitivni u aktivnim djelatnostima” osigurano po 19. 500 kuna. 

Iz Županije poručuju da osim ovih projekata, životni standard umirovljenika podižu i drugim projektima poput obnove Doma za starije osobe u Bjelovaru, vrijedne više od 13 milijuna kuna.