Fotografija: Potpore TZ Bilogora-Bjelovar vrijedne su 74 tisuće eura/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Potpore TZ Bilogora-Bjelovar vrijedne su 74 tisuće eura/ Foto: Deni Marčinković

Potpore TZ Bilogora-Bjelovar vrijedne 74 tisuće eura dobilo 18 turističkih objekata

Imali smo više prijava nego lani, čak 38. Ove godine bili smo nešto stroži te su potpore dobile najkvalitetnije prijave, koje će podići kvalitetu i povećati broj noćenja, kaže Ana KelekBespovratne potpore Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, Grada Bjelovara i okolnih općina dobilo je 18 objekata, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Potpore je dobilo 18 objekata/ Foto: Deni Marčinković
Potpore je dobilo 18 objekata/ Foto: Deni Marčinković

- Imali smo više prijava nego lani, čak 38. Ove godine bili smo nešto stroži te su potpore dobile najkvalitetnije prijave, koje će podići kvalitetu i povećati broj noćenja. Ukupan iznos koji dodjeljujemo je 74 tisuće eura, a najveći mogući iznos od devet tisuća eura dobio je hotel Artearia, jer smatramo da Bjelovar zaslužuje pravi hotel na ponos svima, poručila je direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.

Zajednički razvoj grada i općina

Čestitke dobitnicima poticaja uputio je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

- Na području Bjelovara nalazi se najmanje objekata, međutim izdvajamo najveća sredstva jer smatramo da moramo imati suradnju s našim općinama, s kojima smo vezani neraskidivom vezom. Naprosto se moramo paralelno razvijati. Naime, općine imaju prirodne ljepote koje mi u Bjelovaru nemamo. U njima ljudi trebaju uživati, a nakon toga doći će uživati u kulturnoj, društvenoj i gastronomskoj ponudi Bjelovara. To je dobitna kombinacija, poručio je gradonačelnik Hrebak.

Marko Kutanjac, Ana Kelek, Dario Hrebak, Slavko Prišćan i Darko Knežić/ Foto: Deni Marčinković
Marko Kutanjac, Ana Kelek, Dario Hrebak, Slavko Prišćan i Darko Knežić/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da se turizam ne razvija tako da dolaze radnici iz Indije koji će prespavati tijekom izvođenja određenih projekata.

- Posljednje dvije, tri godine možemo se pohvaliti ozbiljnijim turističkim brojkama. Šokirao me podatak da su neki naši iznajmljivači puni četiri do pet mjeseci u godini. Osim veliki, jakih destinacija na Jadranu, to nema nitko. Nastavimo li se razvijati ovim tempom, vjerujem da možemo imati jači turizam od nekih primorskih destinacija, jer je Bilogora neotkriveni biser hrvatskog kontinentalnog turizma, naglasio je Hrebak te još jednom naglasio važnost uključenja okolnih općina u ovaj projekt.

Bjelovarski hotel u novom ruhu

Na sličnom tragu bio je i načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan.

- Ova sredstva u značajnoj mjeri pomoći će razvoju turizma na našem području. Zato je bitna sinergija Grada Bjelovara i općina. Veseli me što će doći dosta stranaca, koja će upoznati našu lijepu domovinu i ruralna područja, zaključio je Prišćan.

Recimo i to da je današnje potpisivanje ugovora održano u jedinom bjelovarskom hotelu, kojeg je odnedavno preuzeo poznati bjelovarski ugostitelj Srećko Koljić.

Srećko Koljić/ Foto: Deni Marčinković
Srećko Koljić/ Foto: Deni Marčinković

- Upravljanje hotelom preuzeli smo 1. travnja. Veći dio rekonstrukcije je završen, a kada svi radovi budu gotovi, imat ćemo adekvatan hotel kakav zaslužuje naš grad, poručio je Koljić.

Nova kupaonica/ Foto: Deni Marčinković
Nova kupaonica/ Foto: Deni Marčinković
Sobe u novom ruhu/ Foto: Deni Marčinković
Sobe u novom ruhu/ Foto: Deni Marčinković
Hotel ukupno ima 40-ak soba/ Foto: Deni Marčinković
Hotel ukupno ima 40-ak soba/ Foto: Deni Marčinković
Recepcija/ Foto: Deni Marčinković
Recepcija/ Foto: Deni Marčinković

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!